MM-kisoissa taas älyttömät murskajaiset – pistepörssiin uusi kärkinimi

Yhdysvallat mätti Kazakstania vastaan peräti kymmenen maalia MM-kisoissa sunnuntaina.

USA:n joukkue takoi maaleja kovaan tahtiin läpi ottelun. Ensimmäisessä erässä Kazakstanin maalivahti Nikita Bojarkinista tehtiin reikäjuustoa, kun Yhdysvallat iski neljä maalia kazakkien verkkoon.

Toisessa erässä vauhti pysyi samanlaisena, kun amerikkalaiset takoivat reiluun 11 minuuttiin kolme rysää. Kolmas erä ei tuonut muutosta maalitehtailuun, kun verkko heilui Kazakstanin päädyssä kolmeen kertaan.

USA:n pelaajat kahmivat hurjan määrän tehopisteitä. Matt Boldy saalisti peräti kuusi pistettä kahdella maalilla ja neljällä syötöllä. Johnny Gaudreaun illan saldo oli 1+4 ja Brady Tkachukin saalis 3+1. Boldy nousi tehoiltansa ansiosta koko turnauksen pistepörssin kärkeen. Hän on saanut kasaan kuudessa ottelussa tehot 5+7=12. Gaudreau ja Tkachuk ovat hänestä pisteen päässä 11 tehopisteellä. He nousivat MM-kisojen pistepörssissä sijoille kaksi ja kolme.

Kazakstan on voittanut MM-kisoissa yhden ottelun, kun se kaatoi Ranskan turnauksen avausottelussaan lukemin 3–1. Sen jälkeen tilille on kertynyt vain tappioita. Tänään kazakit saivat kuitenkin aikaan yhden osuman, kun ottelu päättyi USA 10–1-voittoon. Kazakstanin turnauksen maaliero on murheellinen 9–30.