Leijonat sai huonoja uutisia MM-kisoissa – Itävallan oma Patrik Laine lähetti terveiset Suomeen: "Ei joka vuosi voi olla mestari"

Itävalta on yhä jättipaukussa kiinni jääkiekon kevään MM-kisoissa. Sen sunnuntainen voitto ei tietänyt hyvää Leijonien kannalta.

Itävalta kaatoi sunnuntain iltapäiväottelussa Norjan 4–1. Itävallan sankarina toimi Peter Schneider, joka täräytti kaksi näyttävää maalia.

Itävallan oma Patrik Laine tykitteli sellaisia paukkuja, ettei entinen SM-liigamaalivahti Henrik Haukeland (TPS, KooKoo) voinut osumille yhtään mitään.

– Sanoin hänelle, että ammu enemmän, koska hänellä on uskomaton kuti. Hän ei ollut tyytyväinen, kun hän missasi ensimmäisellä ylivoimalla pari paikkaa. Sanoin, että ammu lisää, kohta menee. Hän jatkoi ja painoi kaksi, Schneiderin ketjukaveri Dominic Zwerger iloitsi.

– Minulla on ollut olkapääongelmia jo tovin ajan. On ollut vaikea tykittää yläkulmiin, minne olen aiemmin paukutellut. Ajattelin, että kokeilen pari matalampaa ja ne menivät sisään. Olen iloinen, Schneider hymyili Prahan O2 Areenan käytävillä.

Schneiderin maalit:

Schneider, 33, pelaa nyt uransa viidensissä miesten ykköstason MM-kisoissa. Hän nakutti jo kaksi vuotta sitten Tampereella seitsemässä ottelussa tehot 3+6=9. Prahassa osumia on syntynyt neljä.

Itävallan voitto tiesi sitä, että se nousi nyt A-lohkossa neljänneksi ohi Suomen. Leijonat pelaa vielä alkulohkossa Tanskaa ja Sveitsiä vastaan. Itävallalla on jäljellä enää yksi ottelu Iso-Britanniaa vastaan.

Käytännön tasolla tilanne on se, että Leijonien pitää ottaa Tanska ja Sveitsi-otteluista vähintään neljä pinnaa, koska tasatilanteessa Itävalta on edellä keskinäisen ottelun lopputuloksen perusteella (Itävalta voitti 3–2).

Schneider myönsi juhlineensa lauantaina, kun Kanada kaatoi Leijonat.

– No totta kai. Sitä haluaa saada mahdollisuuden. Eri asia on kuitenkin se, että toivoo kuin että ajattelee asiaa koko ajan. En halua mennä liian pitkälle. Meidän pitää keskittyä vain omaan peliimme, Schneider painotti.

Schneider lähetti kuitenkin terveiset Suomeen päin.

– Heillä on ollut niin paljon menestystä viime vuosien ja jo pidemmän aikaa. Suomalaisella jääkiekkoilulla on vahvat perinteet. Tilanne on mitä on. He eivät voi olla mestareita joka vuosi. Saa nähdä mitä tapahtuu, Schneider huikkasi. 

Lue myös:

    Uusimmat