Manchester City on jälleen Valioliigan mestari!

Manchester City varmisti historiallisen neljännen peräkkäisen Englannin jalkapallomestaruuden kukistamalla Valioliigan päätöskierroksella West Hamin maalein 3–1.

City aloitti maalinteon jo toisella minuutilla, kun Phil Foden laukoi komean kierteisen laukauksen vasenta maalitolppaa nuollen verkkoon. Foden lisäsi toisella osumallaan manchesterilaisten johdon 2–0:aan 18. minuutilla.

West Hamin Mohammed Kudus kavensi ennen taukoa, mutta Rodri vapautti tunnin kohdalla Cityn jälleen kahden maalin johtoon.  Kolme minuuttia ennen täyttä aikaa West Hamin uusi kavennusosuma hylättiin Tomas Soucekin räikeän käsivirheen takia.

Neljään peräkkäiseen mestaruuteen ei ennen tätä ollut yltänyt yksikään englantilainen joukkue. Manchester Citylle mestaruus oli lisäksi jo kuudes viimeisen seitsemän kauden aikana.

Päätöskierrokselle lähdettäessä kaksi pistettä Cityä perässä ollut Arsenal nousi varsinaisen peliajan viimeistä edellisellä minuutilla 2–1-kotivoittoon Evertonista Kai Havertzin maalilla.

Liverpool sijoittui Valioliigassa kolmanneksi ja viimeisessä ottelussaan Crystal Palacelle 0–5 hävinnyt Aston Villa neljänneksi. Nämä joukkueet pääsevät mukaan ensi kauden Mestarien liigaan. Tottenham otti viidennellä sijallaan Eurooppa-liigan paikan ja Chelsea menee kuudentena Konferenssiliigaan.

Luton, Burnley ja Sheffield United putoavat sarjatasoa alemmas. Leicester ja Ipswich nousevat suoraan Mestaruussarjasta Valioliigaan. Leeds ja Southampton pelaavat vastakkain kolmannesta nousijan paikasta.