Mainos

Haminan tuulivoimalapalosta miljoonien vahingot – palon syy yhä mysteeri

Haminan tuulivoimapalon aiheuttajaa tutkitaan edelleen.

Haminan energian verkostoliiketoimintajohtaja Kalevi Mattila kertoo MTV.fille, että tutkimukset perjantaisen palon syyn selvittämiseksi jatkuvat. Lisäselvyyttä palon aiheuttajasta odotetaan lähipäivinä.

– Syttymissyytä ei vielä tiedetä. Nyt edetään niin nopealla aikajänteellä kuin vain suinkin kyetään. Sanotaan, että tässä menee tunteja tai päiviä ennen kuin tiedetään taas enemmän. Toivon mukaan saataisiin hyvinkin pian asioita selville, eli ihan lähipäivien aikana ollaan varmasti viisaampia.

Haminan energian tuulivoimala paloi ilmiliekeissä perjantaina Haminan satamassa. Palo havaittiin perjantaiaamuna kello 1.30 Haminan Paksuniemessä. Palon aiheuttamat vahingot ovat mittavat.

– Yksi voimala paloi täysin käyttökelvottomaksi. Sellaisen arvo on useita miljoonia. Lisäksi tuotannon menetykset tuollaisen yhden voimalan osalta ovat satojatuhansia euroja vuositasolla, Mattila sanoo. 

Haminan energialla on tuhoutuneen tuulivoimalan lisäksi kolme muuta täysin vastaavaa yksikköä. Ne ovat kaikki käyttökiellossa palon tutkinnan ajan.

– Jäljelle jääneet kolme on pysäytetty palon syttymissyyn tutkimisen johdosta. Nyt halutaan selvittää mitä tapahtui ennen kuin niitä jälleen käytetään. Selvitetään, onko jotain tehtävä ennen kuin käynnistetään nämä kolme muuta uudelleen, Mattila kertoo.

0:43

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.