Mainos

Häme työtapaturmien mustaa aluetta

Kolmannes koko maassa kuolemaan johtaneista työtapaturmista on sattunut Hämeen työsuojelupiirin alueella. Kun niitä oli vuoden loppuun mennessä koko maassa vajaat neljäkymmentä 40, niin Hämeessä peräti 11.

Työsuojelutarkastaja Heikki Vuori Hämeen työsuojelupiiristä pitääkin lisääntymistä huolestuttavana. Viime vuonna kuolemaan johtaneita työtapaturmia oli yhteensä neljä ja kolme vuotta sitten vain yksi. Rakentamisen alalla kuolemia on sattunut kaikkiaan neljä. Rakentamisen vilkastuminen näkyy myös rakennusalan tapaturmien lisääntymisenä koko maassa.

Työsuojelupiiri tutkii työpaikoilla kuolemaan johtaneet ja muutkin vakavat työtapaturmat varsin yksityiskohtaisesti. Myös läheltä piti -tilanteet selvitetään tarpeen mukaan.

Työpaikkatutkinnan jälkeen työsuojelupiiri tekee ratkaisunsa onko tapaturman yhteydessä tapahtunut vakavia työsuojelurikkomuksia. Jos näin on, asia menee kihlakunnansyyttäjälle syyteharkintaa varten. Muutkin työsuojelurikkomukset on saatettava yleisen syyttäjän tietoon. Vuoren mukaan tällaisia ovat muun muassa rakennustyön turvallisuusmääräysten jatkuvat laiminlyönnit.

-Kuluneena vuonna ne ovat johtaneet erityisesti rakennusten vesikattotöiden keskeyttämisiin putoamissuojauksen laiminlyöntien takia eri puolilla työsuojelupiiriä, sanoo Vuori. Näissä töissä on sattunut myös yksi kuolemaan johtaneista työtapaturmista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.