Mainos

Hamas ja Fatah sopivat kriisitapaamisesta

Palestiinalaisliikkeiden tapaamisessa on määrä keskustella konfliktin lisäksi velkaongelmasta, joka on lamauttanut hallinnon.

Palestiinalaisliikkeet Hamas ja Fatah ovat sopineet huomenna ja ylihuomenna käytävistä kriisineuvotteluista, joissa etsitään ratkaisua väkivaltaiseksi muuttuneeseen valtataisteluun.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas johtaa puhetta tapaamisessa, jossa keskustellaan konfliktin lisäksi velkaongelmasta, joka on lamauttanut hallinnon. Hamasin ja Fatahin lisäksi paikalle saapuu pienempien järjestöjen edustajia.

Tilanteen vaikeudesta kertoo se, että Fatah-liikettä edustava Abbas ja Hamas-hallitusta johtava pääministeri Ismail Hania eivät pääse edes saman pöydän ääreen. Itse tapaaminen järjestetään Länsirannan Ramallahissa, minne Hania ei voi matkustaa Israelin asettamien matkustusrajoitusten vuoksi. Hän osallistuu keskusteluun videolähetyksen avulla Gazasta.

Palestiinalaisalueiden väkivaltaisuudet jatkuivat tänään, kun kolme Hamasin jäsentä siepattiin Khan Junisin kaupungissa Gazan kaistaleella. Miehet löydettiin myöhemmin kadulta ampumahaavoja jaloissaan. Yhden heistä kerrottiin kuolleen sairaalassa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.