Haluatko nukkua paremmin? Luo makuuhuoneestasi tällainen

Vietämme nukkuessamme lähes kolmanneksen elämästämme. Miksipä makuuhuoneestaan ei loisi rentouttavampaa ja miellyttävämpää paikkaa? Lue helpot vinkit, kuinka tehdä makuuhuoneesta rauhoittavampi.

Makuuhuoneen kuuluisi olla paikka, jossa voit rentoutua ja nukkua mitä makoisimmat yöunet. Näillä pienillä konsteilla voit loihtia makuuhuoneestasi sopen, jossa voit rauhoittua, lukea vaikkapa kirjaa ja nukkua täydellistä yöunta.

1. Siivoa sotku

Makuuhuoneen ei kuuluisi olla paikka, jossa kaikki käyttämättömät kamppeet ja romut lojuvat. Siisti makuuhuoneesi lattiasta kattoon. Hylkää kaikki huonekalut, joita et käytä, ja minimoi tavarat.

2. Hankkiudu eroon TV:stä

Et tarvitse TV:tä makuuhuoneeseesi. Mikäli et halua kokonaan luopua televisiostasi, tai sinulla ei ole sille muuta paikkaa, peitä se vaikkapa kauniin sermin taakse.

Tietokoneen tai muidenkaan elektronisten laitteiden säilytys makuuhuoneessa ei ole rentoutumisen kannalta järkevää, sillä laitteiden kirkkaat valot voivat tehdä aivoillesi tepposen: ne luulevat, ettei ole vielä aika nukkua, ja tämä häiritsee untasi.

3. Valitse oikeat värit

Makuuhuonetta ei kannatta koristaa kirkkailla väreillä. Räikeys voi piristää aivojasi, joka puolestaan voi johtaa univaikeuksiin. Makuuhuoneen värien olisi hyvä rauhoittaa: valitse makuuhuoneen sisustusta elävoittämään väripaletti, jossa on vaikkapa kerman, kullan ja ruskean sävyjä sekoitettuna vaaleanvihreisiin tai -sinisiin.

4. Sijoita hyvään patjaan

Mikään ei häiritse untasi pahemmin kuin huono patja. Satsaa laadukkaaseen patjaan, joka on juuri oikeanlainen sinun kehollesi. Sängyn oikea sijainti huoneessa kannattaa myös huomioida, ja sänkyyn olisi mielekästä päästä sen molemmilta puolilta.

5. Valitse rentouttavia tekstuureja

Miellyttävät tekstuurit tekstiileissä ja tyynyissä auttavat rentouttamaan tunnelmaa. Valitse peitot, pussilakanat ja muut kankaat pehmeillä pinnoilla. Himmennettävä valaistus ja rauhoittavat tuoksut, kuten laventeli, jasmiini ja kamomilla voivat luoda huoneestasi rauhallisemman.

6. Käytä tuoreita kukkia

Kokeile kerran viikossa tuoreita kukkia makuuhuoneessasi. Tutkimusten mukaan tuoreiden ja raikkaiden kukkien läheisyys rentouttaa – millaista olisikaan nukkua niiden lähellä?

Lähteet: sheknows.com, rd.com

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja