Halpalentoyhtiöt haluavat siirtyä Hankoon

Halpalentoyhtiöt ovat halukkaita siirtämään lentonsa Hankoon, jos kaupunkiin kaavailtu matkustajaliikenteen lentokenttä toteutuu. Yhtiöt toisivat kaupunkiin noin miljoona matkustajaa vuodessa. Asiasta kertoo Salon Seudun Sanomat .

Bisneskentäksi kaavaillun kentän 50-80 miljoonan euron kustannukset rahoittaisivat halpalentoyhtiöt ja sijoittajat. Ne myös omistaisivat kentän.

Kaupungin teettämän konsulttiselvityksen mukaan matkustajaliikenne saisi lentokentän kannattamaan. Kenttä olisi valmis aikaisintaan neljän vuoden päästä ja edellyttäisi muun muassa junaradan jatkamista terminaalille asti.

Hangon kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jouko Kavanderin (sd.) mukaan noin sata henkilöä työllistävän lentokentän edut olisivat siinä, että halpalentoyhtiöt voisivat käyttää kenttää aamuisin ja iltapäivisin.

- Halpalentoyhtiöt joutuvat Helsinki-Vantaan kentällä nousemaan ja laskeutumaan öisin. Yhtiöt haluaisivat käyttää kenttää aamuisin kuuden ja yhdeksän välillä ja iltapäivisin kolmen ja seitsemän välillä. Se onnistuisi meillä, Kavander sanoo.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat