"Halpa" ja "kiinalainen" eivät ole synonyymejä: Uusi automerkki paljasti yllättävät Suomi-hintansa

BYD-merkkisten autojen myynti käynnistyy Suomessa – tällaiset mallit tarjolla 0:49
RSA on aloittanut BYD-merkkisten sähköautojen maahantuonnin Suomeen. Katso videolta, miltä Atto3, Tang SUV ja Han näyttävät niin ulkoa kuin sisältäkin.

Maailman suurimpiin sähköautovalmistajiin lukeutuva kiinalainen BYD on julkaissut Suomessa myytävien sähköautojensa hinnat. Kyseessä on aivan uusi merkki meidän markkinoillamme, mutta toisin kuin moni saattoi ajatella, ei BYD ole saapunut Suomeen kilpailemaan hinnalla.

Kerroimme helmikuussa kiinalaisen BYDin aloittavan autojensa myynnin Suomessa. Tuolloin ei tosin paljastettu muuta kuin Suomeen saapuvat mallit sekä maahantuoja, joka on norjalainen RSA. Sama yhtiö tuo Suomeen myös Maxus-merkkisiä kiinalaisautoja.

"Kiinan Teslaksi" kutsuttu BYD ei ole tuttu meikäläisten markkinoilla, mutta kyse ei ole missään nimessä mistään pienestä tekijästä, vaan yhdestä maailman suurimpiin kuuluvista sähköautovalmistajista.

BYD kertoo olevansa ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös autojensa akut, akunhallintajärjestelmät, mikrosirut ja sähkömoottorit.

Ensimmäiset BYD-jälleenmyyjät Vantaalla ja Raisiossa

BYD-merkkisten sähköautojen myynnin aloittaa ensimmäisenä Autokeskus Vantaalla ja Raisiossa. Merkin ensimmäinen showroom avautui eilen maanantaina Espoossa sijaitsevaan kauppakeskus Ainoaan.

Autojen hinnoittelu on varsin samaa tasoa kuin kilpailijoillakin. Esimerkiksi Tesla Model 3 on jopa hieman edullisempi kuin Atto3.

Nelivetoinen ja 7-paikkaisen Tang 4x4:n lähtöhinnalla taas saisi esimerkiksi Mercedes-Benz EQB:n niin ikään nelivetoisena, ja rahaa jäisi vielä muutama tonni lisävarusteisiin.

Han 4x4 puolestaan kilpailee hintansa puolesta samoista ostajista juuri esitellyn BMW i5:n kanssa ollen muutaman tonnin edullisempi.

BYD-mallien lähtöhinnat alla. Katso yllä olevalta videolta, miltä autot näyttävät.

  • Atto3: 44 250 €
  • Tang 4x4 SUV: 69 990 €
  • Han 4x4: 71 900 €

Lähde: BYD

Lue myös:

    Uusimmat