Mainos

Halosen suosio jatkuu vakaana

Kansalaiset ovat presidenttiinsä lähes yhtä tyytyväisiä kuin puoli vuotta sitten, ilmenee Suomen Gallupin Helsingin Sanomille tekemästä kyselystä.

Lähes yhdeksän kymmenestä suomalaisesta on sitä mieltä, että presidentti Tarja Halosen yleinen onnistuminen tehtävissään on ollut melko tai erittäin hyvää.

Melko tai erittäin hyvän yleisarvosanan antaa presidentille 89 prosenttia kansalaisista, kun toukokuussa lukema oli 93 prosenttia.Erittäin hyvän arvosanan Haloselle antaa 48 prosenttia kansasta ja melko hyvän 41 prosenttia.

Ulkopolitiikka onnistunutta

Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämästä mielipidekyselystä selviää, että presidentti on kansan mielestä edelleen johtanut ulkopolitiikkaa onnistuneesti, vaikka tyytyväisyys onkin hieman laskenut viime toukokuusta. Ulkopolitiikasta hyvän tai erittäin hyvän arvosanan antaa 82 prosenttia kansasta, kun puoli vuotta sitten luku oli 87 prosenttia.

Samalla kun erittäin hyvien arvosanojen määrä on noussut, on noussut myös melko huonojen arvosanojen määrä. Lehden mukaan muutosta voi selittää se, että Suomen ulkopoliittista linjaa on arvosteltu useaan otteeseen syksyn aikana. Haloseen ollaan tyytyväisiä myös kaikissa puolueryhmissä, erityisesti vasemmistoliiton ja vihreiden keskuudessa. Kyselyä varten haastateltiin tuhatta suomalaista itsenäisyyspäivän jälkeisellä viikolla. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.