Mainos

Halonen loukkaantui Vanhasen tsunami-syytöksistä

Presidentti Tarja Halonen on tuohtunut entisen pääministerin Matti Vanhasen perusteettomasta syyttelystä ja ihmettelee Vanhasen "heittoja" tänään ilmestyneessä kirjassa Tarja Halonen Paremman maailman puolesta.

Vuosi sitten syksyllä ilmestyneessä kirjassa Vanhanen kaipasi presidenttiä jakamaan henkistä painolastia vuoden 2004 tsunamin ja koulusurmien aikaan. Vanhasen mukaan Halonen odotti liian monta päivää ennen tuloaan julkisuuteen.

Halonen oli omien sanojensa mukaan valmiina auttamaan heti, kun tarvitaan.

- Esimerkiksi tsunamin aikana hallitus pääministerin johdolla piti mahdollisimman selvänä, että asia kuului pääministerille. He koordinoivat, ja he ottavat sitten yhteyttä.

Halonen pitää erityisen loukkaava, että jälkikäteen valitellaan yksinjäämistä ja kaivataan presidenttiä.

- Olisi silloin sanonut muutakin kuin että otetaan yhteyttä. Mutta ei! Yhdessä vaiheessa hän sitten pyysi, voisiko presidentti sanoa jotain. Minä tietysti menin heti ja sanoin. Olen ollut haastateltavana, olen lähettänyt suruvalitteluja ja käynyt siunaustilaisuuksissa ja muistojumalanpalveluksissa. Olen kohdannut surevia ihmisiä. Kyllä kaikki on dokumentoitu, Halonen lataa kirjassa.

"Pelastin hänet monta kertaa pälkähästä"

Halonen sanoo pelastaneensa pääministeri Matti Vanhansen montaa kertaa pälkähästä.

- Kun minä koetin ja koetin auttaa. Oli lukemattomia tilaisuuksia, joissa koetin häntä neuvoa ja auttaa, että tee näin ja näin ja tällä tavalla. Niin mitä siitä saa? Jälkikäteen sanotaan, että "olin niin yksin".

MTV3:n Uutisten haastattelussa Halonen paljastaa, missä tilanteissa hän on "pelastanut" Vanhasen.

- Ehkä ne jätetään myöhempään kirjoitukseen, mutta kyllä minä olin Venäjä-suhteissa hänelle enemmän avuksi kuin mitä nähtiin.

Tänään julkaistu kirja oli tietokirjailija ja toimittaja Hannu Lehtilän toinen teos presidentti Tarja Halosesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.