Mainos

Halonen: EU:n työllisyysstrategian tuotettava tulosta

Ulkoministeri Tarja Halosen mielestä EU:n yhteisen työllisyysstrategian täytyy näkyä uusina työpaikkoina käytännössä. Valtion viranomaisten, koulutuslaitosten, kuntien, yrittäjien ja kansalaisjärjestöjen tulee toimia tiiviimmässä yhteistyössä kaikessa valmistelussa ja toimeenpanossa. Halonen puhui tänään Työttömien ihmisoikeuspäivien avajaisissa Järvenpäässä.

Halosen mukaan Suomi on saanut unionijäsenyytensä aikana EU:n sosiaalirahastosta 3,5 miljardia markkaa, jonka avulla on toteutettu noin 3500 projektia. Osallistuneita on ollut runsaat 400 000.
-Ns. vaikeasti työllistyvistä 40 prosenttia oli sijoittunut työhön tai koulutukseen projektin jälkeen. Luvut osoittavat, että työttömille kannattaa tarjota mahdollisuuksia ja että he myös tarttuvat niihin, Halonen arvioi.

Euroopan työttömien verkon ENU:n pääsihteeri Mike Allen Irlannista muistutti, että oikeus työhön on keskeisin ihmisoikeus.
-Työ antaa meille toimeentulon, yhteiskunnallisen arvostuksen, ihmiskontakteja, elämällemme puitteet ja mahdollisuuden olla mukana yhteiskuntaa. Työttömyys, etenkin pitkäaikaistyöttömyys, vie meiltä kaikki nämä mahdollisuudet, hän korosti.

Kaksipäiväisen kokouksen järjestäjinä ovat työttömien valtakunnallinen yhteistoimintajärjestö TVY, Kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyön keskus,Seurakuntaopisto sekä Euroopan parlamentin tiedotustoimisto.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.