Mainos

Hallituspuolue kampanjoi euroa vastaan Virossa

Virossa alkaa kampanja yhteisvaluutta euroon liittymistä vastaan. Eurojen käyttöönottoa vastustaa Viron hallitukseen kuuluva Kansanliitto.

Kansanliitto ilmoitti yllättäen, että puolueen vaalikampanjan tunnuslauseeksi eurovaaleissa tulee "Puolusta Viron kruunua". Lisäksi Kansanliitto ilmoitti vaativansa asiasta kansanäänestystä.

Kansanliiton päätös taistella yhteisvaluuttaan liittymistä vastaan on kova isku kahdelle muulle hallituspuolueelle sekä Viron keskuspankille. Keskuspankki arvostelikin Kansanliiton päätöstä todeten, että kansan tuki Viron liittymiselle EU:hun oli samalla myös tuki Viron liittymiselle yhteisvaluuttaan.

Viron ja EU:n liittymisneuvotteluissa päätettiin, että Virossa otetaan eurot käyttöön heti sen jälkeen kun maa on täyttänyt yhteisvaluuttaan liittymisen vaatimukset. Viron valtiovarainministeriön mukaan tämä voi tapahtua aikaisin vuonna 2006.

Kansanliiton hallituskumppanit Reformipuolue ja Res Publica nimittivät Kansanliiton päätöstä taistella euroa vastaan vaalitempuksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.