Mainos

Hallitus suunnittelee jo uutta elvytyspakettia

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan hallitus suunnitelee jo seuraavaa elvytyspakettia tammi-helmikuulle.

Hallitus suunnitelee työmarkkinajärjestöjen kanssa erityisesti koulutusta irtisanotuille ja lomautettaville työntekijöille. Vanhasen mukaan velkaelvytyksestä huolimatta hallitus ei pohdi tällä hetkellä menojen leikkauksia.

Vanhanen kiisti pääministerin haastattelutunnilla, että velkaelvytyksen ja heikkenevän taloustilanteen vuoksi hallitus joutuisi leikkaamaan menoja. Leikkauslistoja pelätään erityisesti kunnissa.

- Nyt ei ole kyllä leikkauslistojen ajan pohtiminen. Se tulisi aiheuttamaan erittäin paljon pessimismiä ja ihmiset kokisivat oman asemansa vaarantuvan.

Hallitus tapaa työmarkkinajärjestöt ensi kuussa. Vanhanen odottaa järjestöilta ehdotuksia lomautettavien ja irtisanottavien työntekijöiden kouluttamiseen. Hän toivoo myös taloustilanteeseen sopivaa pitkäkestoista ratkaisua, jossa järjestöt koordinoisivat palkankorotusten tasoa.

Vanhasen mukaan tupo-kauden jälkeen on luonnollista, että työnantajat saavat vastaansa entistä suuremmat liitot.

Viimeisin suunnitelma on Toimihenkilöunioinin, Suoran, Erton ja Mediaunionin aie yhdistyä uudeksi toimihenkilöiden suurliitoksi, jossa olisi yli 180 000 jäsentä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.