Mainos

Hakkerointi töni kuntien sivuja verkosta päiviksi

Kuuden kunnan verkkosivuilla on ollut useiden päivien toimintakatkos palveluntarjoaja Serviaan kohdistuneen hakkeroinnin takia. Servia tarjoaa kunnille verkon ylläpitopalveluita.

Servia kertoo verkkosivuillaan, että hyökkäys yhtiön palvelinta vastaan alkoi viime sunnuntaina. Palvelin saatiin käyttöön kuitenkin vasta keskiviikkona.

Verkkopalvelujen ulkoista valvontaa tarjoava SiteScanner Finland -yhtiö kertoo verkkosivuillaan huomanneensa toimintahäiriön. Yhtiön mukaan Askolan, Brändön, Kerimäen, Myrskylän, Pernajan ja Vesannon kuntien verkkosivut olivat hyökkäyksen seurauksena poissa käytöstä kolme päivää.

SiteScanner kritisoi, että epäkunnossa olevat verkkosivut ovat yhtä vakava ongelma kuin katkenneet puhelinyhteydet.

-Mielestäni on häpeällistä, että jonkin kunnan verkkosivut ovat alhaalla monen arkipäivän ajan. Mikäli tavoitteena on kehittää yhteiskuntamme palveluita verkkopohjaisiksi, kuntien on huolehdittava verkkopalveluidensa toimivuudesta ja niillä on oltava asianmukaiset varajärjestelmät. Viime kädessä on kysymys kansalaisoikeuksista, toteaa SiteScanner Finlandin johtaja Kim Norrgård.

Servia kertoo, että hyökkäyksen torjumisen ja korjaamisen yhteydessä palvelinten tietoturvaa on kiristetty. Yhtiö aikoo myös tehdä lisää tietoturvaparannuksia tämän kuun aikana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.