Mainos

Häkämies: Ulkomaalaisten kiinteistökauppoja seurattava tarkoin

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) mukaan ulkomaalaisten maanhankintaa Suomen puolustuksen kannalta strategisesti tärkeiden alueiden läheisyydestä on seurattava tarkasti. Vielä tällä hetkellä myydyt maa-alueet eivät kuitenkaan ministerin arvion mukaan muodosta turvallisuusuhkaa, vaikka kauppojen rekisteröinnissä onkin todettu olevan huomattavia puutteita.

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen mukaan Venäjän tulisi myös rivakasti mahdollistaa kaupankäynnin vastavuoroisuus. Ministeri muistuttaa, että asiasta on puhuttu pitkään mutta mitään konkreettista ei ole tapahtunut. Samaan aikaan kun Venäjä pohtii maakauppojen mahdollisuutta maaperällään tekevät venäläiset kiinteistökauppoja Suomessa entiseen tahtiin.

Puolustusminiterin mukaan Venäjän ja Suomen välejä hiertävissä kauppapoliittisissa ja muissa kiistoissa on syytä ottaa kaikkinensa avoin ja keskusteleva linja. Hänen mukaansa ei pidä seurata sivusta vaan nostaa asiat asioina pöydälle ja avoimeen keskusteluun.

Korkeaoja: Kiinteistörekisteritiedot saatava ajantasalle

Ulkomaalaisten omistukseen siirtyneiden maakiinteistöjen seuranta edellyttää eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Juha Korkeaojan (kesk.) mukaan kiinteistörekisterijärjestelmän uudistamista.

- Rekisteritiedot on tuotettava niin, että niistä selviävät täsmällisesti myös maata omistavien osakeyhtiöiden todelliset omistajat, Korkeaoja sanoo.

Yhä suurempi osa venäläisten Suomessa tekemistä maakaupoista toteutetaan osakeyhtiöiden kautta.

Katso puolustusministeri Jyri Häkämiehen ja puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Juha Korkeaojan haastattelu MTV3:n Uutiset nettisivuilta.

Katso kaikki myytävät loma-asunnot kunnittain

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.