Mainos

Häkämies: Tiedonkulussa olisi ollut petrattavaa

Tiedonkulussa Afganistanin lisäjoukkojen kotiuttamisesta olisi ollut petrattavaa, myöntää puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.).

- Jos yksikin kokee, että tiedonvälityksessä on kohentamista, niin silloin sitä on varmasti syytä kohentaa, Häkämies sanoi STT:lle. Hänen mukaansa muutoin kotiuttamisasiassa on kuitenkin tehty kärpäsestä härkänen.

Presidentti Tarja Halonen sanoi aiemmin tänään, että lisäjoukkojen kotiutus ennen vaalien toista kierrosta ei toteuta tehtyä poliittista päätöstä. Suomi päätti lähettää lisäjoukkoja 4-5 kuukaudeksi varmistamaan Afganistanin presidentinvaaleja.

Häkämiehen mukaan mandaatin saamisen jälkeen käydyissä neuvotteluissa Isafin ja Ruotsin kanssa suomalaisjoukkojen aikataulu täsmentyi neljään kuukauteen.

Häkämies sanoi uskovansa, että kaikki päätöstä tehdessään kuvittelivat, että suomalaiset kaikissa olosuhteissa ovat Afganistanissa myös vaalien toisen kierroksen ajan.

- Olimme saaneet Isafista arvion, ja Afganistanin vaalilaki lähtee siitä, että uusintakierroksen olisi pitänyt olla 15.9. Suunnitelma oli poistua lokakuun lopussa, joten siinä oli paljonkin pelivaraa. Kukaan ei siinä tilanteessa osannut arvioida, kuinka paljon syytöksiä näiden vaalien laillisuuteen liittyy.

Hän muistutti myös, ettei Suomella ole ammattiarmeijaa vaan kriisinhallinta perustuu vapaaehtoisuuteen, ja työsopimukset oli tehty alkuperäisten suunnitelmien pohjalta.

(MTV3 - STT)

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 22.10.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.