Mainos

"Haitin kolera-tilanteesta voi tulla katastrofaalinen"

Pelätty kolera-aalto on saavuttanut Haitin pääkaupungin Port-au-Princen. Kaupungissa työskentelevän Suomen Punaisen Ristin lääkärin Pentti Haatasen mukaan koleran seuraukset voivat olla katastrofaaliset.

- Tämä on suurkaupunki jossa on monta miljoona ihmistä ja hygieniaolosuhteet ovat huonot. Kyllä nyt ollaan tietynlaisen katastrofin kynnyksellä.

Haatanen kertoo, että WHO:n arvion mukaan sairastuneita tulee olemaan muutama satatuhatta, alkuvaiheessa kuolleisuus voi olla 5-7 prosenttia.

- Kaikki Punaisen Ristin edustajat täällä pitävät selvänä sitä, että koleraa ei enää pysäytä mikään. Kysymys on vain siitä, kuinka nopeasti me saamme epidemian laantumaan ja jollain tavalla kontrolliin. Voi olla, että menee muutama päivä tai muutama viikko, mutta henkilökohtaisesti en enää näe, miten epidemian voisi välttää.

Kansainväliset avustusjärjestöt pyrkivät nyt estämään koleran leviämistä muun muassa tiedotuskampanjoiden avulla.

- Esimerkiksi kansainvälinen Punainen Risti lähettää satojatuhansia tekstiviestejä joissa kerrotaan miten estää tartunta. Lisäksi satoja vapaaehtoisia kiertää leireillä kertomassa hygienia-asioista, Haatanen kertoo.

Ensimmäiset koleratapaukset havaittiin Haitissa vajaa kuukausi sitten. Koleraa ei ole esiintynyt Haitissa ennen tämänkertaista epidemiaa sataan vuoteen.

(MTV3)

Katso Helena Liikasen juttu

Katso SPR:n lääkärin Pentti Haatasen kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.