Haiseeko hengityksesi? Pelkkä harjaaminen ei auta – helppo tapa raikastaa löyhkän

Viisi helppoa vinkkiä parempaan suuhygieniaan 0:46
Mitä hyvä suuhygienia käytännössä tarkoittaa? Katso hammaslääkärin vinkit.

Pahanhajuinen hengitys eli halitoosi on ikiaikainen ongelma, jonka syynä on useimmiten puutteellinen suuhygienia. Helppo keino puuttua ongelmaan on puhdistaa hammasvälit säännöllisesti.

Jos henki haisee jatkuvasti pahalta, löytyy syyllinen todennäköisesti peiliin katsomalla. Hampaiden puhdistamisen laiminlyönnin seurauksena suuhun kertyy bakteereita, jotka synnyttävät pahalta haisevia rikkiyhdisteitä. 

Hajuttoman suun avainsana onkin hyvä suuhygienia. Hampaiden harjaamisen lisäksi hammasvälit tulisi puhdistaa päivittäin hammastikulla tai -langalla. Myös kieli kannattaa puhdistaa silloin tällöin.

– Yleisin syy pahanhajuiselle hengitykselle ovat suuhun kertyneet bakteerit, kuolleet ihosolut sekä ruoantähteet. Hammasvälien lankaus auttaa poistamaan näitä partikkeleita, minkä ansiosta hengitys muuttuu raikkaaksi ja itseluottamus kasvaa, amerikkalainen hammaslääkäri Brian Harris neuvoo Huffington Postin haastattelussa.

Joskus syyllinen luotaantyöntävään hengitykseen löytyy ruoka-aineista, kuten valkosipulista, tai tupakan ja alkoholin kaltaisista nautintoaineista. Näiden välttely voi hyvän suuhygienian ohella auttaa kiusalliseen ongelmaan.

Toisinaan pahanhajuinen hengitys on seurausta suussa jylläävästä tulehduksesta, kuten parodontiitista, tai suun kuivumisesta. Mikäli hyvä suuhygienia tai pahaa hajua aiheuttavien aineiden välttely ei muuta hengityksen hajua, kannattaa hakeutua lääkärin tutkimuksiin.

Hampaansa addiktion vuoksi menettänyt 23-vuotias sai uuden purukaluston – katso videolta, miltä muodonmuutos näyttää!

Lue myös:

    Uusimmat