Hai vaani naista rannan tuntumassa – tilanne tallentui dronelle: "Jatkoin kuvaamista, vaikka tärisin kauttaaltaan"

Hai vaani naista rannan tuntumassa – tilanne tallentui dronelle: ”Jatkoin kuvaamista, vaikka tärisin kauttaaltaan” 1:34
Tässä Tobyn dronen kuvaama video naista rantevedessä vaanineesta tiikerihaista.

Dronea rannalla operoinut mies huomasi rantavedessä rannan uimareita vaanivan tiikerihain.

Toby Nicol, 35, oli lennättämässä 9. tammikuuta droneaan rannalla Perthissä, Länsi-Australiassa, kun hän huomasi rantavedessä verkkaisesti liikkuvan tumman hahmon. Rannalla oli jonkin verran ihmisiä, mutta veden alla liikkunut hahmo ei jättänyt paljoa epäilykselle varaa. Se oli tiikerihai.

Toby ilmoitti havainnostaan välittömästi rannan hengenpelastajille.

–  Olin itse asiassa etsinyt tuota haita dronellani, enkä ollut yllättynyt löytäessäni sen. Mutta kun se lähestyi rannalla ollutta perhettä ja alkoi kierrellä heidän ympärillään lähestyen, aloin panikoida, Toby muistelee tilannetta.

Hengenpelastajat olivat kiirehtineet paikalle ja ilmoittaneet haihavainnosta rannalla olleille ihmisille. Yahoo! News kertoo, että kyseinen ranta on suljettu jo toistamiseen tammikuun aikana kyseisen hain aiheuttaman turvallisuusuhan takia.

–  Jatkoin kuvaamista, vaikka tärisin kauttaaltaan, Toby kuvailee tuntemuksiaan.

Tiikerihai oli ollut vedessä vain parin metrin päässä eräästä meressä uineesta naisesta.

– Mietin, oliko nainen huomannut hain tai droneni. Myöhemmin hengenpelastajat kertoivat, että nainen oli huomannut hain vedessä ollessaan ja oli yrittänyt poistua vedestä mahdollisimman nopeasti, mutta samalla rauhallisesti, Toby paljastaa.

Toby arvioi, että hai on noin 2,5 metriä pitkä.

– Olemme nimenneet sen Trevoriksi. Hai on majaillut Perthin pohjoisosien rantojen tuntumassa nyt kuukauden verran. Monet ihmiset ovat nähneet sen, Toby kertoo.

Lähteet: Yahoo! News ja Caters

Lue myös:

    Uusimmat