Tältä näyttää hain muna – somessa ällistyttiin miehen löydöstä: "Olenko ainoa, joka ei tiennyt...?"

Painajaismainen tilanne tallentui videolle – hai vaani rantavedessä pikkulasta Floridassa 0:59
KATSO MYÖS: Painajaismainen tilanne tallentui videolle – hai vaani rantavedessä pikkulasta Floridassa.

Hait ovat merten kauhu ja monen elokuvan tähtiä, mutta harva tietää, miltä hain munat oikeasti näyttävät.

Moni somekäyttäjä koki yllätyksen nähtyään, miltä hain muna todellisuudessa näyttää. Kalastusvideoita julkaiseva TikTok-käyttäjä @zoo_look_fishing kertoi sometilillään löytäneensä rannalta hain munan, jonka sisällä oli vielä elävä poikanen. Eteläafrikkalainen kalastusopas kertoo vieneensä munan kotiin vesiastiaan siinä toivossa, että saisi pelastettua hainpoikasen ja vapautettua sen vielä mereen.

– Se olisi kuivunut ja kuollut rannalle, mies perusteli toimintaansa yli 25 miljoonaa katselukertaa keränneen videonsa saatetekstissä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Olenko ainoa, joka ei tiennyt...?"

Video on kerännyt liki 18 000 kommenttia. Moni on ollut innokas tietämään, selviytyykö hainpoikanen koettelemuksestaan. Moni kommentoija myönsi myös, ettei ollut tullut koskaan ajatelleeksi, miltä hain muna näyttää.

– Okei. Olenko ainoa, joka ei tiennyt, että hain muna näyttää tältä? Kirjaimellisesti juuri googlasin sen. Olen 30-vuotias, enkä koskaan tiennyt tätä, tunnusti eräs.

– Minä luulin, että tämä oli sellainen avaimenperä, joita myydään, joissa on elävä merenelävä sisällä, myönsi toinen. 

– Tämä oli todellinen luonnontieteiden tunti minulle – minulla ei ollut aavistustakaan, kommentoi yksi.

– Mitä ihmettä? Luulin, että hait synnyttävät eläviä poikasia. Koko elämäni on ollut valetta, kauhisteli eräs kommentoija.

Munan löytänyt mies päivitti tilannetta toisella videolla ja muistutti, että kaikki hait eivät munikaan munia, vaan osa hailajeista synnyttää myös eläviä poikasia. Niille kommentoijille, jotka ihmettelivät, miksei mies vain heittänyt munaa takaisin mereen, hän perusteli toimintaansa niin, että muna olisi vain ajautunut uudelleen rannalle.

Hainpoikasen kohtalo on vielä epäselvä, mutta sen matkaa kalastusoppaan vesiastiasta takaisin mereen voi seurata miehen TikTok-tilillä.

Toisella julkaisemallaan videolla mies päivitti hainpoikasen olevan munan sisällä edelleen elossa. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Katso myös tämän hain huima hyppy veneeseen:

Makrillihain huima hyppy tallentui videolle! Tältä tilanne näytti kalastusveneen kyydissä! 1:32
Rutiininomaisella kalaretkellä kävi yllättävä tilanne, kun syöttiin tarttunut makrillihai hyppäsi ilman halki veneen kyytiin. CNN:n haastattelussa laivasta vastuussa ollut kapteeni, kalastusretkiä järjestävä David Sinclair ja hänen teini-ikäinen lapsenlapsensa Cameron, perämies, kertovat tapahtuneesta.

Lue myös:

    Uusimmat