Mainos

Haglund syyttää puolustusliittojupakasta huonoa journalismia

Suomen ja Ruotsin rauhan ajan yhteistyötä voisi yhä syventää kriisiajan yhteistyöhön, puolustusministeri Carl Haglund (r.) arvioi.

Haglund muistutti Ruotsin auttaneen Suomea edellisessä sodassa, mutta mitään takeita tulevaisuuden avusta ei ilman sopimuksia ole.  

Haglundin mukaan maiden välisen puolustusliiton selvittämisestä viime viikonloppuna syntynyt erimielisyys johtui "huonosta journalismista". Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan seminaarissa puhuneen Haglundin mukaan Hufvudstadsbladetin juttu oli hyvä, mutta Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist kommentoi jutusta tehtyjä lyhyempiä siteerauksia.  

Haglundin mukaan siteerauksista ei selvinnyt, että hän ehdotti puolustusliiton selvittämistä vasta seuraavalla hallituskaudella.

Hän pitää Hultqvistin varautunutta vastausta vaillinaisilla tiedoilla ymmärrettävänä. Myös ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps.) sekä ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) ovat kritisoineet Haglundin avausta.  

Haglund pohti Hufvudstadsbladetin haastattelussa esimerkiksi Suomen ja Ruotsin meri- ja ilmavoimien yhdistämistä.  
Haglund piti Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön kehittämistä puolustusministerikautensa tärkeimpänä tavoitteena. Hän myös arvioi, että lähivuosinakin Suomi puolustaa itse itseään, sillä EU:n puolustusyhteistyö, Nato-kumppanuus ja yhteistyö Ruotsin kanssa ovat nykyisellään rauhan ajan yhteistyötä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja