Mainos

Habitare-messuilla uusimmat sisustustrendit

Huonekalu- ja sisustusalan Habitare-messuilla on jälleen esillä uusimmat sisustustrendit. Ajan kuvaan kuuluu monipuolisuus. Helsingin messukeskuksessa, jokainen voikin itse päättää mikä miellyttää eniten: yksinkertainen, vaalea pohjoismainen linja vai vaikka moderni italialainen design.

Sisustuspalkinnot jaettu

Sisustusarkkitehdit Timo Saarnio ja Ben af Schulten ovat saaneet Sisustusarkkitehdit SIO:n huonekalupalkinnon 1999. Palkinnot luovutettiin Habitare-messuilla Helsingissä tiistaina. Oman persoonallisen muotokielensä kehittänyt Saarnio sai tunnustuksen pinottavasta julkisen tilan yleistuolista Clipistä, joka palkittiin muun muassa viime vuonna Italiassa vuoden tuolina.

Ben af Schulten palkittiin elämäntyöstään Artekin suunnittelijana ja taiteellisena johtajana. Hänen tuotantonsa on säilyttänyt omintakeisen peruslinjan vuosikymmenten muotivirtauksissa ja hänen kalusteistaan on tullut klassikoita.

Palkintolautakunnan puheenjohtajana oli sisustusarkkitehti Kaarle Holmberg ja jäseninä sisustusarkkitehdit Päivi Bergroth ja Tuula Falk, arkkitehti Markku Erholtz sekä puuseppä Ari Maastovaara.

Habitare

Kurko: Huonekaluihin ei satsata

Huonekalujen osuus huonekaluliikkeiden myynnistä on laskenut kymmenen viime vuoden aikana 75 prosentista 65 prosenttiin. Vastaavasti muiden sisustustarvikkeiden osuus on noussut 20 prosentista 30 prosenttiin, kertoo Suomen huonekalukaupan liiton hallituksen puheenjohtaja Rauno Kurko.

Huonekalukaupan myynti on kasvanut samaa tahtia muun vähittäiskaupan kanssa. Tammi-kesäkuussa myynti kasvoi kaksi prosenttia edellisvuodesta ja alitti selvästi alan ennusteet. Kurko laskee kasvun yllättävän hidastumisen kuluttajien muuttuneen ostokäyttäytymisen piikkiin. Rahaa kulutetaan entistä enemmän palveluihin, matkailuun ja matkapuhelinten käyttömaksuihin. Kurkon mukaan myös verotuksessa olisi korjaamisen varaa. Palkkaverotus on niin korkea, että suomalaisilla ei ole varaa sisustamiseen, vaan kaikki raha menee liikkumiseen ja pakollisiin asumiskuluihin.

Huonekalu- ja sisustusalan Habitare-messuilta haetaan jälleen potkua huonekalukauppaan. Helsingin messukeskuksessa on sunnuntaihin asti esillä niin klassikoita kuin tulevia trendejä. Niitä tarjoavat 500 näytteilleasettajaa.
(MTV3-STT)

Kitta Kohonen kertoo Seitsemän uutisissa Habitare-messujen tarjonnasta. Haastateltavina Suomen Huonekalukaupan Liiton toiminnanjohtaja Taisto Eronen, Kiteen Huonekalutehtaan toimitusjohtaja Markku Tiihonen ja Ainamo KY:n Tiina Wartti. (1:33)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.