Mainos

Häätyyli: Hatun asento paljastaa, kuka on muodikas

– Kaunis, luonnollinen, taidokas...tavallinen, luonnehtii muotisuunnittelija Janne Renvall tuoreen prinsessa Catherinen morsiuspukua.

Norsunluunvalkoisen morsiuspuvun on suunnitellut muotitalo Alexander McQueenin suunnittelija Sarah Burton. Renvallin mielestä suunnittelijan todelliset taiteelliset ambitiot eivät ole päässeet pukuun saakka.

– Suunnittelija on antanut nimensä siihen ja hoitanut vain koordinoinnin taidokkaasti, Renvall uskoo.

Prinsessan puvun yksityiskohtana olivat pitsikuvioidut, pitkät hihat. Renvall uskoo, että niitä alkaakin näkyä uusissa häämekoissa.

– Ei tuo Katen puku kuitenkaan sitä muotia aloita. On ihan luonnollista, jos hihat tulevat taas, sillä ne ovat olleet pitkään poissa.

Hatut varastivat show'n

Renvallin mielestä naisvieraiden päähineet nousivat häämuodin pääosaan.

– Nehän olivat ne pukujen korut, sillä päiväjuhlissahan ei käytetä paljon koruja. Hatut olivat parhaimmillaan osa asua, Renvall toteaa.

Päähineistä voi hyvin nähdä eri käyttäjien ikäryhmät ja koulukunnat, ajattelee Renvall. Erityisesti hatun asettelu tiettyyn kohtaan päätä kertoo, ketkä kulkevat muodin eturintamassa.

– Perinteinen lierihattu on aika tätimäinen, kun taas panta tai otsalle sijoitetut hatut toimivat huomion herättäjinä.

Renvall toivoo, että brittien taidokas ja näyttävä hattumuoti näkyisi Suomessakin enemmän. Häähatuissa voi hänestä hullutellakin, sillä häät ovat iloinen juhla.

– Esimerkiksi Yorkin prinsessojen Eugenien ja Beatricen hatut olivat ihan paikallaan - se on oikea tapa ilmaista sitä iloa ja riemua, mitä hääjuhlaan kuuluu.

Lisää häämuotia kuvagalleriassa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.