Mainos

Hääopas: Juhlien etiketti

Juhlia on hyvin monentyyppisiä: toisessa ääripäässä ovat viralliset päivälliset ja toisessa täysin epämuodolliset kutsut esimerkiksi perhepiirissä. Kaikille juhlille tai niiden järjestämiselle on kuitenkin yhteistä jonkinlaisen suunnittelun tarpeellisuus – päähänpistosta pidettävät juhlat kun ovat aivan oma lukunsa.

Tässä muutamia käytännön vinkkejä juhlien järjestäjälle!

– Juhlat kannattaa suunnitella ja valmistella hyvissä ajoin. Kaikki mahdolliset järjestelyt on hyvä hoitaa alta pois viimeistään juhlia edeltävänä päivänä. Vain ne työt, mitä ei voi tehdä ennakkoon, kannattaa jättää juhlapäivään.

– Jos on tarkoitus juhlia hienomminkin, kiillotetaan lasit ja lautaset sekä ruokailuvälineet etukäteen, samoin kannattaa taitella lautasliinat.

– Isäntäväen on hyvä pukeutua ja laittaa itsensä juhlakuntoon ajoissa. Viimeiset hetket ennen vieraiden saapumista voi omistaa pienten yksityiskohtien tarkastamiseen.

– Valmisteluihin kuuluu myös eteisen tarkastaminen: tarkista, että vieraiden päällysvaatteille on tilaa ja riittävä määrä vaateripustimia.

– Juhlien emäntää muistetaan usein kukilla. Jos vieraita on tulossa paljon, kannattaa varata kukkamaljakoita lähettyville. Samoin voi olla aiheellista säätää lämmitystä pienemmälle. Jos vieraslistalla on pikkulapsia, varaa heille viihdykettä, esimerkiksi videoita.

– Niin sanottujen pukujuhlien järjestäminen on yleistynyt viime vuosina. Samalla kiinnostus juhliin liittyvää etikettiä kohtaan on kasvanut. Etiketin uusien ystävien on humunkin keskellä kuitenkin hyvä muistaa, ettei juhlatunnelma synny etikettisäännöistä, vaan niiden luonnollisesta käytöstä. Maalaisjärjen käyttö on pääsääntöisesti suotavaa.

MTV3 Helmi

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.