Guinea-Bissaun presidentti murhattu

Länsiafrikkalaisessa Guinea-Bissaussa kapinalliset sotilaat ovat ampuneet maansa presidentin. Presidentin murha oli kosto aiemmin armeijan päämajaan tapahtuneesta hyökkäyksestä, jossa asevoimien esikuntapäällikkö sai surmansa.

Joukko sotilaita ei pysynyt kurissa, vaan lähti yksityiselle kostoretkelle presidentin asunnolle, kertoo BBC. Presidentti Joao Bernardo Vieira yritti paeta hyökkäystä, mutta sai surmansa kapinallisten luodeista.

Murhaa edelsi välikohtaus päämajassa

Eilen tuntemattomat hyökkääjät tekivät tuhoisan iskun armeijan päämajaan. Osa rakennuksesta sortui voimakkaassa räjähdyksessä.

Sotilaslähteet kertoivat, että maan asevoimien esikuntapäällikkö kenraali Tagme Na Waie kuoli iskussa. Lisäksi viisi ihmistä haavoittui.

Iskun jälkeen Guinea-Bissaun armeija sulki pääkaupunki Bissaun radioasemat. Myös valtion televisio on lopettanut lähetyksensä. Armeija kertoo etsivänsä tekijöitä ja kostavansa iskun.

Levoton ja rutiköyhä Guinea-Bissau on Portugalin entinen siirtomaa. Sen vakautta ovat viime vuosina horjuttaneet kokaiinia Eurooppaan kuljettavat kolumbialaiset huumekartellit.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat