Mainos

Guggenheim, tuleeko se? Minne? Pian selviää!

Tänään se vihdoin selviää: tuleeko Helsinkiin Guggenheim-museo vai ei. Kello 10 alkaa Finlandia-talolla seremonia, jossa työryhmä paljastaa selvityksensä siitä, onko Helsinkiin edellytyksiä perustaa Guggenheim-museota.

Helsingin kaupunki tilasi raportin vuosi sitten. Selvitystyötä ovat tehneet esimerkiksi säätiön apulaisjohtajat Juan Ignacio Vidarte ja Ari Wiseman.

– Itse kun olen miettinyt realistisia mahdollisuuksia museon perustamiseen, niin pidän vuotta 2018 sellaisena, että museo voisi olla valmis. Suomessa menee kaavaprosesseihin niin paljon aikaa, sanoo Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen muistuttaen samalla, että selvitys museon rakentamisesta julkaistaan vasta muutaman tunnin kuluttua.

Hankkeen ydinkysymyksiä ovat olleet kuka maksaa, kuka hyötyy ja minne museo tulisi. Ainakin Guggenheim-museon ja -säätiön pääjohtajan Richard Armstrongin mielestä museo kuuluisi aivan Helsingin keskustaan. Sijoituspaikaksi on kaavailtu Katajanokkaa.

Vastaus on selvitysryhmän oma käsitys tilanteesta. Lopullisen päätöksen tekevät Helsingin kaupunginvaltuutetut aikaisintaan 15. helmikuuta.

Keskustelua on herättänyt myös se, miten tulokas vaikuttaisi pääkaupunkiseudulla jo oleviin modernia ja nykytaidetta esitteleviin museoihin, kuten Helsingin kaupungin taidemuseoon.

Liikkeellä on lisäksi ollut huhuja Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhdistämisestä Guggenheimiin.

Jos selvitys puoltaa Guggenheim-museon rakentamista, lopullinen päätös vaatii Helsingin kaupunginvaltuuston ja Solomon R. Guggenheim -säätiön hallituksen hyväksynnän.

Selvityksen julkistamistilaisuutta voi seurata suorana Helsinki-kanavalta ja Stadi.TV:ltä.

(MTV3)

Katso Helsingin kaupunginjohtajan Jussi Pajusen haastattelu: (Huomenta Suomi 10.1.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.