Mainos

Toimittaja arvaa: Guggenheim tulee Koivusaareen

Ne jotka jo tietävät eivät kerro, on siis turvauduttava sofistikoituneeseen spekulaatioon tai toimittajan villiin arvaukseen.

Oletus 1. Museo päätetään perustaa koska tanssiin kutsu on niin houkutteleva, että siitä olisi tyhmää kieltäytyä.

Sivistystä, älyä ja luovuutta arvostavassa maailmassa Helsinki on jo noussut kartalle pelkän selvitystyön ansiosta - pakkien antaminen nyt olisi antikliimaksi, todistus maan itsetunnon surkeudesta ja täydellisestä haluttomuudesta kehittyä.

Museon perustaminen käynnistäisi positiivisen kehityskehän, joka säteilisi yhteiskunnan ja talouselämän menestymisenä, ruokkisi matkailua, taidetta ja kehitystä.

Oletus 2. Rahoittajaksi on saatu mukaan ryhmä varakkaita suomalaisia henkilöitä ja yrityksiä, jotka pitävät sijoitusta pitkällä tähtäimellä myös taloudellisesti kannattavana ja vakautta luovana.

He näkevät että Suomen luonnonvara on hyvin koulutettu väestö, jonka kannattaa globaalissa työnjaossa keskittyä luoviin, taidetta ja kulttuuria hyödyntäviin tehtäviin.

Nämä Suomen metsä- ja metalliteollisuudesta aikoinaan vaurastuneet tahot harrastavat nyt taidetta ja haluavat vahvistaa taiteen voimavarojen hyödyntämistä. Ainakin keskusteluissa ovat olleet mukana Chaim "Poju" Zabludowicz, Ehrnroothin, Ahlströmin ja Gullichsenin suvun edustajia.

Oletus 3. Uuden museorakennuksen paikaksi ei tulekaan ennakko-odotusten mukaisesti Katajanokka, koska se on logistisesti mahdoton tuhansien päivttäiskävijöiden kannalta. Töölönlahti puolestaan on Keskuskirjaston uudisrakennuksen jälkeen liian ahdas näyttävälle erillisrakennukselle.

Sijoituspaikaksi valitaankin Koivusaari, joka on Lauttasaaren ja Hanasaaren välissä. Metrolinjaa rakennetaan jo nyt Koivusaaren yli ja saarelle on päätetty tehdä oma pysäkki. Sen nimeksi tulee Guggenheim.

Espoon rajalle tuleva museo takaisi varakkaan Espoon kaupungin tuen, Keilalahden viereiseltä metropysäkiltä virtaisi Nokian ja muiden sikäläisten yritysten tukea sekä älytyöläiset perheineen ammentaisivat kansainvälisestä huippumuseosta inspiraatiota kehitykselleen.

Kerro oma arviosi tai keskustele aiheesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.