Guccin huippumuoti vitsailun kohteena: Esitteli kengät, jotka näyttävät vankien nilkkapannalta

Gucci veti rasistiseksi syytetyn paidan pois myynnistä 0:37
Luksusmerkki Gucci veti alkuvuodesta pois myynnistä puseron, jonka on syytetty muodostavan käyttäjänsä kasvojen alaosaan niin sanotun blackfacen.

Huippumuotibrändi Gucci esitteli Milanon muotiviikoilla kengät, joissa oli asusteena ”huulipunien säilytyskotelot”. Gucci joutui kenkien takia somekohun kohteeksi, sillä ne muistuttavat erityisen paljon vankien käyttämiä nilkkapantoja, uutisoi muun muassa Insider.

Italialainen muotitalo Gucci on jälleen myrskyn keskellä. Aiemmin on jo uutisoitu Guccin mallin protestista muotinäytöksessä liittyen ”pakkopaita-asuun” ja esimerkiksi alkuvuonna samainen muotibrändi herätti kohua rasistiseksi leimatulla villapaidalla

Syyskuussa Milanon muotiviikoilla Gucci esitteli erikoiset kengät. Avokkaisiin oli liitetty asusteeksi nahkapanta, jossa oli ”säilytyskoteloita” Gucci beauty -malliston huulipunille. Asuste kuitenkin muistuttaa valvontarangaistukseen tuomitun vangin nilkkapantaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

"Milloin tuli muodikkaaksi tehdä nilkkapannasta asuste?"

Twitterissä Guccin toiminta on herättänyt paljon ihmetystä. Moni käyttäjä ei voi ymmärtää, miten muotibrändi voi tosissaan tehdä nilkkapantoja muistuttavan asusteen. 

Osa käyttäjistä on ottanut kengät myös hieman huvittuneina vastaan. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Gucci, milloin tuli muodikkaaksi tehdä nilkkapannasta asuste? Kaverin puolesta kyselen, kommentoi KiaGai2-niminen käyttäjä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

– Parasta, kun ne jotka oikeasti käyttävät nilkkapantaa, voivat nyt leuhkia, että se on itse asiassa Guccin panta, kommentoi ZachDoyle23.

Kohua herättäneen malliston suunnitellut Alessandro Michele kommentoi vaatteiden olevan kannanottoja, eikä niitä myydä eteenpäin. Guccin mukaan malliston tarkoitus oli ilmaista miten valtaa käytetään muodin välityksellä ja kuinka itseilmaisu poistetaan. 

Lue myös:

    Uusimmat