Kiina hermostui muotibrändin paidasta – Donatella Versace pyysi julkisesti anteeksi: "En ole koskaan halunnut loukata"

Kiinassa Versacen paidan printti on koettu loukkaavana. 

Italialainen muotitalo Versace sai Kiinan vihat niskoilleen myytyään paitoja, joissa Kiinan erillishallintoalueet Hong Kong ja Macao on listattu omiksi valtioikseen. 

Todellisuudessa kumpikin alue kuuluu Kiinalle, vaikka niillä onkin erillisiä, alueellisia oikeuksia. Kiina pitää tiukkaa linjaa siinä, kuinka näistä alueista puhutaan, eikä Versace ole ensimmäinen brändi, joka on joutunut korjaamaan tuotteitaan. 

Muotitalon pääsuunnittelija Donatella Versace pyysi julkisesti asiaa anteeksi Instagram-tilillään. 

– Olen syvästi pahoillani yhtiömme tekemästä valitettavasta erehdyksestä, josta keskustellaan nyt paljon sosiaalisen median kanavissa. En ole koskaan halunnut loukata Kiinaa, ja sen takia haluan henkilökohtaisesti pyytää anteeksi tätä virhettä sekä sen aiheuttamaa mielipahaa. 

Versace on ilmoittanut vetäneensä kyseiset paidat myynnistä ja tuhonneensa jäljellä olleet kappaleet. 

Kohu on ollut Versacelle kolaus jättimaassa. Yrityksen Kiinan-lähettiläänä toiminut näyttelijätähti Yang Mi on jo ehtinyt irrottautua yhteistystä merkin kanssa. 

– Kiinan alueellinen koskemattomuus ja täysivaltaisuus on aina pyhä ja loukkaamaton asia, tiedottaa näyttelijän edustaja. 

Hong Kongia ja Macaota koskeva moka ei ole paidassa ainoa: myös Brysseli on kirjoitettu paitaan väärin. Kaupungin nimi on englanniksi Bryssels, mutta paidassa lukee Brysels. 

Lähde: BBC

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja