Mainos

Greenpeace sulki 120 Esson huoltoasemaa Britanniassa

Ympäristöjärjestö Greenpeace kertoi jäsentensä pakottaneen ExxonMobilin (Esson) sulkemaan tänään 120 huoltoasemaa eri puolilla Britanniaa. Tempaus oli vastalause yhtiölle, joka Greenpeacen mukaan pyrkii pitämään Yhdysvallat riippuvaisena öljystä ja ajaa siten Yhdysvaltoja sotaan Irakia vastaan.

Greenpeacen aktivistit sulkivat rekka-autolla pääsyn myös yhtiön Britannian pääkonttorin Surreyssä, jolloin konttorin tuhat työntekijää lähetettiin kotiin. Tempaus on osa järjestön maailmanlaajuista Stop Esso -kampanjaa.

-ExxonMobil on tehnyt enemmän kuin mikään muu yhtiö pitääkseen Yhdysvallat riippuvaisena öljystä ja turvatakseen siten oman fossiilisiin polttoaineisiin perustuvan liiketoimintansa, sanoi Greenpeacen edustaja.

Yhtiö on hänen mukaansa käyttänyt vuosikymmenen Yhdysvaltain ilmastopolitiikan muotoiluun.

-Uhkaava sota on George Bushin heikosti naamioitu yritys päästä käsiksi Irakin öljyvarantoihin, sanoi Greenpeacen kampanjaedustaja Stephanie Tunmore.

-Huolehtiessaan Yhdysvaltojen öljyriippuvuuden säilymisestä ExxonMobil ruokkii öljysotaa, Tunmore jatkoi.

-Ihmisillä on oikeus ilmaista mielipiteensä. Mutta on naurettavaa sanoa, että ExxonMobil rohkaisisi mahdolliseen sotaan Irakissa. Irakin kysymys on täysin hallitusten, ei yritysten ratkaistavissa, sanoi yhtiön edustaja.

Greenpeacen mukaan 30 aktivistia pidätettiin, mutta poliisin mukaan pidätettyjä oli neljä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.