Googlen karttapalvelussa hauska yksityiskohta: Ota virtuaalitaksi ja lähde reissuun!

Jos jokin alue on kartoitettu Googlen toimesta useampaan kertaan, voit aikamatkustaa Googlen karttapalvelussa alueella ja nähdä vuosien saatossa ympäristössä tapahtuneet muutokset.

Googlen karttapalvelu on yksi suosituimmista maailmassa, eikä ihme. Karttojen lisäksi Googlen karttapalvelussa voi Yhdysvalloissa tilata jopa taksin. Kaiken huipuksi palvelu antaa mahdollisuuden valita keltaisen taksin, Uberin ja Lyftin väliltä mieluisimman vaihtoehdon.

KELLO

Jos vasemmasta yläkulmasta löytyy kellotaulun näköinen painike, on kyseisestä alueesta olemassa useampi kuin yksi kuva, ja voit katsoa näkymää myös menneiltä vuosilta.

Aikamatkusta pöytäkoneen avulla

Ilman taksiakin karttapalvelussa voi matkustaa. Nimittäin ajassa. Työpöytäversiossa paikat, jotka on kartoitettu useampaan kertaan, näkyvät aikajanalla ja voit vierailla esimerkiksi Helsingissä Mannerheimintiellä katsomassa kaupunkikuvan kehittymistä. 

Koska kuvaukset keskittyvät suurimmaksi osaksi kesäaikaan, näyttää aikamatkailun perusteella siltä, että lumisateet Helsingissä ovat vain urbaani legenda. 

Mansku 2009

Toisin on Rovaniemellä, josta tosin löytykin vain yksi kuva vuosien varrelta. Lumisesta maisemasta tietenkin.

Maailmalla enemmän mahdollisuuksia

Koska aikamatkustamiseen karttapalvelussa tarvitsee nimenomaan useamman kuvan, löytyy vaihtoehtoisia kohteita enemmän maailmalta. Esimerkiksi New Yorkissa kuvia on näpsitty huomattavasti useammin.

Kauhean kauaksi historiassa ei vielä ole mahdollista mennä, mutta ajan kanssa palvelu tässä tapauksessa tulee vain paranemaan.

***


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja