Mainos

Google suunnittelemassa vastaiskua Facebookille?

Hakukoneyhtiö Google neuvottelee parhaillaan suosittujen online-pelivalmistajien kanssa kehittääkseen omaa yhteisöpalveluaan, jonka avulla yhtiö voisi kilpailla Facebookia vastaan. Asiasta kertoo Wall Street Journal nimettömiin lähteisiinsä viitaten.

Lehden lähteiden mukaan Google on käynyt neuvotteluja huippupelikehittäjien kanssa pelien saamiseksi uuteen palveluun. Kyseisiin kehittäjiin kuuluvat mm Playdom, Electronic Artsin Playfish sekä Zynga Game Network.

Toistaiseksi ei ole tietoa, milloin Google julkistaisi uuden pelitarjonnan eivätkä suunnitelmat ole vielä lopullisia. Lähteiden mukaan pelit olisivat kuitenkin osa laajempaa yhteisöpalvelualoitetta, jota Google kehittelee parhaillaan.

Googlen johtohenkilöihin kuuluva Eric Schmidt kieltäytyi kommentoimasta WSJ:lle yhtiön hanketta. Kun häneltä kysyttiin muistuttaisiko uusi palvelu Facebookia Schmidt totesi lyhyesti, että maailma ei tarvitse kopiota samasta asiasta.

Googlen pyrkimys sosiaalisten palveluiden ja niiden tarjoamien pelien kelkkaan on hakukonejätin viimeisin keino saada käyttäjiä ja mainostuloja, jotka ovat yhä vahvemmin valuneet Facebookin ja Twitterin hallitsemille sosiaalisille verkkopalveluille.

Sosiaalisten palveluiden pelikehittäjille Googlen onnistunut esiintulo tarkoittaisi, että he eivät olisi enää niin riippuvaisia Facebookista, jonka kautta valtaosa käyttäjistä tällä hetkellä pääsee käsiksi peleihin.

Ihmiset käyttävät sosiaalisia pelejä ollakseen vuorovaikutuksessa ystäviensä kanssa verkossa. Kehittäjät ansaitsevat rahaa mainonnan kautta ja tarjoamalla käytäjille keinoja maksaa peleissä käytettävistä virtuaalisista tavaroista.

Pelikehittäjät maksavat Facebookille 30 prosenttia virtuaalisten tavaroiden myynnistä saamistaan tuloista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.