Mainos

Global style – maailmalta omaan kotiin

Rohkeat matkaajat tuovat vaikutteita kaukaa merten takaa ja keräävät kotiinsa muistoja eletystä elämästä. Etnotrendit ja vieraat kulttuurit ovat päätyneet maailman sisustuslehtienkin sivuille, kun tyylejä ja kulttuureja kaukaisista maista yhdistellään innokkaasti.

Global Style on kotonaan missä vain ja siihen voi yhdistää elementtejä mistä tahansa maailmankolkasta. Buddha-patsaat, fengshui -tupsut, kitschiksi taipuvat matkamuistolautaset ja kehyksiin kootut matkaliput sopivat tähän konseptiin siinä missä aidot jadeveistoksetkin. Ajatuksena on rakentaa maailmankansalaisen koti, jossa koettu ja opittu näkyy arjen kauneutena.

Matkaajan koti on tukikohta

Ahkeran matkaajan koti on tukikohta, johon hän reissuiltansa palaa lepäämään ja taas hetken arkeaan elämään ennen uutta lähtöä. Se, joka kerran on lähtenyt maailmaa kiertämään ja oppinut uuden kohtaamisen kauneuteen, ei enää koskaan jätä kotiaankaan muuttumattomuuden tilaan.

Matkoilta tarttuu mukaan koriste-esineitä, tapetinpätkiä, astioita ja tauluja, jotka muodostavat uniikin, jokaisen matkan jälkeen hitusen muuttuvan kokonaisuuden. Aina ei tarvitse kantaa tavaraa mukanaan, vaan usein parasta antia ovat uudet ideat ja vaikutteet.

Trendikästä juuri nyt

Tämän syksyn ja talven trendeissä liikutaan värikkäissä kulttuureissa etnisiä vaikutteita rohkeasti sekoitellen. Toisaalta ideoita haetaan kaupungin sykkeestä, toisaalta metsien siimeksestä ja maalaiskylien rauhasta.

Reissaajan sisustus ei silti tietenkään rajoitu mihinkään tiettyyn tyylisuuntaan tai trendiväreihin, vaan kaikki lähtee maailmankansalaisen värikkäästä identiteetistä. Lamppu Pariisista, verhot Prahasta. Käytännön tavarat ovat parhaita matkamuistoja!

Kirjahyllyä täyttävät matkaoppaat ja vitriiniin on koottu sekalainen joukko lahjaesineitä ympäri maailmaa. Näitä kaikkia yhdistelee globaali sisustaja, omaan makuunsa luottaen ja tärkeitä esineitä kotiinsa kooten.

Tavaroita ja tarinoita

Matkaajan koti on täynnä tarinoita. Vieraan ihaillessa kynttilänjalkaa tai sohvatyynyä herää ehkä muisto vuosien takaa. Sen voi jakaa tai olla jakamatta, mutta se on olemassa omassa rakkaassa kodissasi, jonne on jokaiselta uudelta matkalta aina yhtä hyvä palata.

Teksti: Riikka Krenn/Mediafocus

Kuvat: SXC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.