Mainos

Glasgow'n terrori-isku tehtiin ehkä hetken mielijohteesta

Iskun syynä saattoi olla epätoivo, koska poliisi oli pääsemässä terroristiryhmän jäljille. Tiedotusvälineiden mukaan toinen Glasgow'n iskuun osallistuneista selitti tekoaan itsemurhaviestissä.

Korkea-arvoisen turvallisuuslähteen mukaan Glasgow'n lentokentän epäonnistunut terrori-isku ei kuulunut terroristien alkuperäisiin suunnitelmiin, vaan sen motiivina on ollut "puhdas epätoivo".

Lähteen mukaan Glasgow'n iskuun ryhdyttiin siksi, että poliisi oli pääsemässä terroristiryhmän jäljille Lontoossa epäonnistuneiden autopommi-iskujen jälkeen.

- Siksi isku meni niin raskaasti pieleen, lähde totesi.

Huonosta valmistelusta kertoo hänen mukaansa muun muassa se, että suuri osa iskuun tarvituista varusteista ostettiin vasta muutamaa tuntia ennen kuin miehet ajoivat auton lentokentän terminaalia päin ja sytyttivät sen tuleen.

Televisiokanava CNN ja Times-sanomalehti sanoivat aiemmin tänään, että toinen autossa olleista olisi jättänyt jälkeensä itsemurhaviestin, joka olisi nyt poliisin hallussa.

Jo aiemmin oli pidetty todennäköisenä, että lentokenttäiskun oli tarkoitus olla itsemurhaisku. Viesti tuntuisi vahvistavan olettamusta.

Timesin mukaan viestissä selitettiin, miksi miehet ryhtyivät iskuun. Lehdessä ei kuitenkaan kerrottu tarkemmin viestin sisällöstä.

Britannian poliisi ei vahvistanut tietoa itsemurhaviestistä. Poliisi kuitenkin uskoo, että miesten oli tarkoitus kuolla autoon.

- Heillä ei ollut varasuunnitelmaa. He vaikuttivat ällistyneiltä huomatessaan olevansa hengissä, ylikonstaapeli Torquil Campbell kertoi.

Viime lauantaina kaksi miestä ajoi Glasgow'n terminaalia päin auton ja sytytti sen tuleen. Tällä hetkellä toinen miehistä on pidätettynä Lontoossa ja toinen sairaalassa palovammojensa takia. Palovammoja saaneen tila on kriittinen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.