Gigantti tunnustaa epäonnistuneensa ja myllää myyjien bonukset: "Meillä on peiliin katsomisen paikka"

Kodinelektroniikkaketju Gigantti on julkaissut tiedotteen, jossa se pahoittelee epäonnistumisia asiakaspalvelussaan. Yritys lupaa jatkossa toimia siten, ettei palautteelle ”epäeettisistä käytännöistä” ole jatkossa enää aihetta.

Gigantti lähetti kirjeen sähköpostitse myös suoraan asiakkailleen.

– Nämä palautteet ovat vakava signaali kulttuuristamme, minkä myötä meillä on peiliin katsomisen ja korjaustoimenpiteiden paikka, Gigantin toimitusjohtaja Niko Sandströmin allekirjoittamassa tiedotteessa kerrotaan.

Gigantti kertoo, ettei hyväksy epärehellisyyttä tai huijauskäytäntöjä asiakaspalvelussaan. Eri mediat ovat kertoneet viime päivinä Gigantin asiakaspalvelijoiden toimintatavoista.

Uutisissa on kerrottu, että Gigantin myyjät muun muassa käyttävät hyväkseen asiakkaan vanhaa ikää myymällä tarpeettomia palveluita.

Myös Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoi aiemmin tässä kuussa puuttuneensa Gigantin toimintaan toistuvissa tapauksissa, jossa Gigantin katsottiin johtaneen asiakkaitaan harhaan. Ongelmina nähtiin myös asiakaspalvelun tavoittamisen vaikeus ja viiveet vastaamisessa.

– Gigantti on toiminnallaan hankaloittanut kuluttajan lakiin perustuvien oikeuksien käyttämistä ja toiminut siten kuluttajansuojalain vastaisesti sopimattomasti, KKV:n tiedotteessa todettiin.

Gigantin eilen julkaistussa kirjeessä listataan toimenpiteitä, joilla yhtiö pyrkii sanojensa mukaan lunastamaan luottamuksen asiakkailtaan, jotka ovat joutuneet pettymään Gigantin toimintaan.

Toimenpidelistauksessa mainitaan muun muassa myymälätyöntekijöiden ”bonusmallin” muuttaminen sekä eettiseen asiakaspalveluun ja ikäihmisten asiakaskohtaamiseen liittyvän koulutuksen lisääminen työntekijöille.

Lue myös:

    Uusimmat