George Russell virnistää Valtteri Bottaksen aseman uhkaamisesta: "Toivottavasti aiheutin Totolle päänsäryn"

Huippusuorituksen ensimmäisessä F1-kisassaan Mercedeksellä tehnyt George Russell toivoo ottaneensa Sakhirin GP:n lopputuloksesta huolimatta askeleen kohti mestaritiimin kisakuskin paikkaa.

Russell nousi kakkosruudusta ohi paalupaikkamies Valtteri Bottaksen ja piti kärkipaikkaa hallussaan aina Mercedeksen aiheuttamaan varikkosekoiluun asti.

Kummankin kuskin haaveet palkintopallista vaihtuivat kahdeksanteen ja yhdeksänteen sijaan, mutta Russell ehti lyhyessä ajassa antaa todella vakuuttavan näytön osaamisestaan. Hän on tähyillyt Valtteri Bottaksen ajopaikkaa Mercedeksellä, joten nyt tuurauskeikasta saattoi olla isokin hyöty tässä taistelussa.

Tallipäällikkö Toto Wolff saa ainakin miettiä, olisiko 22-vuotias Russell ollut kypsä nostettavaksi Mercedekselle jo ensi kaudeksi.

– Paras tapa hoitaa neuvottelut, on hoitaa puhuminen radalla. Toivon, että tämä viikonloppu sementoi asemani. Mercedes on tukenut minua jo vuoden 2016 lopusta alkaen. Toivon, että tämä oli seuraava askel ylöspäin tikapuilla, Russell totesi kisan jälkeen.

– Ja mitä Totoon tulee, niin toivottavasti aiheutin hänelle päänsäryn. Ehkä vuodesta 2022, tai mitä nopeammin, niin sen parempi, Russell jatkoi virnistäen.

Häntäpään tallissa Williamsilla Russell on ollut järjestäen tallikavereitaan vahvempi koko lyhyen uransa ajan, mutta hänen taitojaan on ollut vaikea vertailla sarjan kärkikuskeihin. Sama tilanne on ollut hänellä itsellään.

– Aina takaraivossa on epäilys, että olisiko joku toinen voinut saada enemmän irti autosta. Henkilökohtaisesti tämä oli minulle hieno viikonloppu.

– Tietysti uskoin itseeni, mutta olin realistinen. En uskonut pääseväni Valtterin vauhtiin. En halunnut asettaa itselleni odotuksia, mutta mietin, että jos olen parin kymmenyksen sisällä, olen todella tyytyväinen siihen, Russell myönsi.

Lue myös:

    Uusimmat