F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-lupaus George Russell yllättyi totaalisesti Mercedes-saumastaan – "En uskonut, että noin voisi käydä"

3:59
Videolla kuvaa Sakhirin GP:stä, jossa George Russell joutuu draaman keskelle.

Nuori brittikuljettaja George Russell sai viime kauden lopulla kenties esimakua tulevasta, kun hän pääsi ajamaan formula ykkösten mahtitallin Mercedeksen ajokkia yhdessä gp-kisassa. Koronaviruksen kourissa olleen Lewis Hamiltonin tuuraajana Russell, 22, säväytti hienolla ajollaan huippuautolla, vaikka kisa Sakhirin radalla päättyikin epäonnekkaiden tapahtumien jälkeen lopulta yhdeksänteen sijaan.

Tähän kauteen Russell starttaa jälleen Williamsin kuskina, mutta hänen arvellaan olevan Mercedeksen kisakuski kaudella 2022. Tällä kaudella Mercedestä ajavat Valtteri Bottas sekä Hamilton, jolla tosin ei vieläkään ole valmiina sopimusta kaudesta.

Russellilla näyttäisi siis olevan edessä loistava tulevaisuus, mutta nuorukainen ei suostu intoilemaan mahdollisesta loistopaikasta ensi kaudeksi. Hän tietää, että F1:ssä asiat voivat muuttua silmänräpäyksessä.

– Ei Mercedes ole sanonut, mitä minun on tehtävä tällä kaudella (tulevan tallipaikan eteen), Russell toteaa Autosportin haastattelussa.

– Annan tällä hetkellä kaikkeni Williamsille, kuten hekin ovat antaneet minulle kahden viime vuoden ajan. En tykkää miettiä tulevaa. Tämä laji muuttuu niin nopeasti, ja oma maineesi myös. Ja kuten olemme nähneet, ulkopuoliset asiat voivat vaikuttaa, Russell pohtii.

Nuori brittikuski myöntää yllättyneensä totaalisesti siitä, että hän pääsi Mercedeksen puikkoihin kauden toiseksi viimeisessä kisassa Bahrainissa.

– En pitänyt sitä mitenkään realistisena vaihtoehtona. En edes siinä tapauksessa, vaikka Lewis tai Valtteri olisi joutunut jättämään kisan välistä. En uskonut, että noin voisi käydä, Russell sanoi, viitaten siihen, miten Mercedeksellä on omat varakuskinsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja