Valtteri Bottas kiistää George Russelliin liittyneen taivastelun: "Ei hän hypännyt uuteen ympäristöön"

Äärimmäisen kovan haasteen ensimmäistä Mercedes-kisaansa ajaneelta George Russellilta saanut Valtteri Bottas muistuttaa, että nuori brittikuski on saanut vuosien ajan seurata läheltä, miten mestaritalli toimii.

Bottas menetti hankkimansa paalupaikan heti sunnuntain Sakhirin GP:n lähdössä. Russell otti kisan komentoonsa ja pystyi tekemään eroa huomattavasti kokeneempaan Bottakseen.

Lopulta Mercedeksen rengassekoilu pilasi Russellin johdattamana tulossa olleen kaksoisvoiton. Tilalle tulivat Bottaksen kahdeksas ja Russellin yhdeksäs sija.

22-vuotias Russell ehti kuitenkin suorituksellaan jättää itsestään sellaisen jäljen, että spekulaatioissa häntä alettiin jo sovittaa Bottaksen tilalle Mercedeksen uudeksi tähtikuskiksi. Bottas ei kuitenkaan myöntänyt asetelman tuoneen hänelle lisäpaineita.

– Ei minulle ole mitään väliä, että kuka on tiimikaverina. Jos minulla on Lewis (Hamilton) ollut tiimikaverina monta vuotta, en odota kenenkään olevan sitä parempi, Bottas tokaisi MTV Urheilulle.

– Tiesin, että pystyn ajamaan paalulle ja voittamaan kisan, jos kaikki menee nappiin.

Russellin suoritus oli silti vakuuttava. Bottas kuitenkin muistuttaa, ettei nuorukaista suinkaan repäisty täysin pystymetsästä, kun hänet napattiin Williamsilta koronavirukseen sairastuneen Hamiltonin tuuraajaksi. Russell on kuulunut Mercedeksen akatemiaan jo vuosien ajan.

– Totta kai hyvin ajoi. Aika-ajossa hän pääsi tietenkin lähemmäksi kuin mitä olisin halunnut erilaisista syistä, ja kisassa lähtöni olisi voinut olla parempi. Tiedän, mitä hyötyä siitä on olla kärjessä ekalla stintillä. Ja tietenkin loppukisa jäi vähän näkemättä, että miten olisi käynyt, Bottas analysoi.

– Hyvin suoriutui. Onhan hänellä nyt jo F1:stä vähän kokemusta ja on kuitenkin tämän tiimin kanssa monta vuotta tehnyt yhteistyötä, ollut testikuskina ja viettänyt simulaattorissa paljon aikaa. Ei se ollut niin, että hän olisi hypännyt uuteen ympäristöön. Hän tiesi systeemit aika hyvin, että miten täällä kaikki toimii.

Lue myös:

    Uusimmat