Mercedestä rangaistiin rengassekoilusta – George Russell saa pitää lohtupisteensä

Sakhirin F1-kisan tuomaristo päätti rangaista vain Mercedes-tallia, kun George Russellille annettiin Valtteri Bottaksen renkaita matkaan sekavalla varikkokäynnillä.

Ensimmäistä kisaansa Mercedeksellä Lewis Hamiltonin koronavirustartunnan takia ajanut Russell oli yllättäen johdossa, kun tiimi otti molemmat kuskit samalta kierrokselta varikolle virtuaalisen turva-auton aikana.

Tiimiradion viesti ei kuitenkaan tavoittanut Russellin puolen varikkopilttuuta, ja mekaanikkojen rengasruletista muodostui kaaos. Russell sai matkaansa osan Bottaksen renkaista.

Mercedes kutsui Russellin nopeasti takaisin varikolle, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Bottas tuli maaliin kahdeksantena ja Russell yhdeksäntenä. Tämän enempää sanktiota ei tuomaristo Russellille antanut.

Mercedes sai kuitenkin 20 000 euron sakot väärästä rengastuksestaan. Russellin autossa oli tuomariston mukaan eturenkaat Bottaksen sarjasta. Tuomaristo hyväksyi selityksen, että renkaat menivät sekaisin radiossa tapahtuneen katkoksen takia.

Mika Salon edustama tuomaristo piti myös hyvänä, että talli reagoi tapahtuneeseen jo yhden kierroksen aikana. Tästä huolimatta tallin pitäisi olla tarkempi renkaidensa kanssa, joten sakkorangaistus oli tuomareiden mukaan paikallaan.

George Russell sai yhdeksännestä sijasta kaksi pistettä ja yhden kisan nopeimmasta kierroksesta. MM-pisteet olivat 22-vuotiaalle britille uran ensimmäiset, mikä on laiha lohtu, sillä hän oli ennen sekoilua kiinni jopa kisan voitossa.

Lue myös:

    Uusimmat