Mainos

Gaza-laivan väitettiin kääntyneen Egyptiin

Gazaa kohti purjehtineen libyalaisaluksen kerrotaan pyytäneen ankkuroitumislupaa Egyptiltä illalla. Muun muassa Israelin televisio kertoi, että avustuslaivan kapteeni oli päättänyt kääntää kurssin egyptiläiseen al-Arishin satamaan.

Nimettömänä pysytelleen egyptiläisviranomaisen mukaan Egypti aikoo päästää laivan matkustajat ja rahtina olevat lääkkeet Gazaan Rafahin rajanylityspaikan kautta.

Avustusmatkan taustalla olevan järjestön edustaja vakuuttaa kuitenkin Tripolista käsin, että laiva on edelleen matkalla Gazaan. Järjestöä johtaa Libyan johtajan Muammar Gaddafin poika.

Avustuslaivan miehistö kertoi aiemmin, että Israel oli antanut sille puoleenyöhön asti aikaa kääntyä takaisin. Israel kiisti uhkavaatimuksen ja kertoi, että maan laivasto oli saanut viestiyhteyden libyalaisalukseen ja valmistautui pysäyttämään sen.

Avustusjärjestön mukaan laiva kuljettaa lääkkeitä ja ruokaa. Israel on määrännyt libyalaisia jättämään lastinsa Egyptiin.

Tänään myös Jordaniasta lähti avustuslaiva kohti Gazaa.

Toukokuussa Israelin joukot tunkeutuivat turkkilaiseen avustuslaivaan Gazan lähellä. Hyökkäyksessä kuoli yhdeksän turkkilaisaktivistia.

(MTV3 - STT - AFP - DPA - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.