Gas Lipstickin kassi:

-kana - kookosmaito - prk raejuustoa - 2 persikkaa- lakkoja

Hans Välimäen ja Gasin menu:

Kanankoipiconfit, paistettua persikkaa ja lämmintä persikkavinaigrettea

kanankoipiconfit:

1 kanankoipi suolaa pippuria valkosipulia keltasipulia timjamia 2 dl öljyä

Kypsennä (uppo)15-20 min. kuumassa öljyssä. paistettu persikka:

Paista persikanlohkot voissa kullanruskeiksi, sokeroi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Persikkavinaigrette:

1 keltasipuli 1 kuutioitu persikka suolaa pippuria 2-3 rkl valkoviinietikkaa 2-3 rkl vettä 1/2 dl oliiviöljyä (tomaattia)

Sekoita kaikki ainekset keskenään, lämmitä ja tarkista maku. Tarjoile.

Helmikananrintaa kookoskastikkeella ja paistettua perunaspaghettia

spaghetti 2 perunaa ohuena nauhana suolaa pippuria kirkastettua voita

Paista perunanauhat kirkastetussa voissa rapeaksi ja tarjoile.

Rinnat:

Paista rinnat voissa molemmin puolin paistinpannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Loppukypsennys uunissa 200 c:ssa 8-10 min. Tarjoile.

Sauce du coco

1 dl kookosmaitoa 1 hienonnettu keltasipuli 1 valkosipulin kynsi 1 dl kermaa 2 rkl vettä suolaa pippuria

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kookosmaito ja muut ainekset. Keitä 10 min., siilaa ja paranna voilla. Tarkista maku ja tarjoile.

Lakkasmoothie

2 dl jogurttia 2 rkl sokeria 1 vaniljatanko 100 g lakkoja

Soseuta, sekoita ja siilaa. Tarjoile.

Lakkakiisseli

200 g lakkoja 50 g sokeria 2 dl vettä 2 rkl Maizenaa

Sekoita osa vedestä ja Maizena. Kiehauta loput vedestä, sokeri ja lakat. Kaada Maizena-vesiseos kiehuvan lakkasesoksen päälle ja suurusta. Kiehauta, siilaa tarvittaessa ja tarjoile esim. kermavaahdon kera.

Kookoskerma

1 dl kookosmaitoa 2 rkl sokeria 1 vaniljatanko 2 keltuaista 1-2 tl Maizenaa 1 dl kermaa suolaa

Sekoita,kiehauta ja tarjoile.

Lue myös:

    Uusimmat