Mainos

Gallupit ennustavat yhä hurjaa nousua Norjan työväenpuolueelle

Norjan työväenpuolueen kannatus on edelleen vahvassa nousussa kuntavaalien alla, kertovat tuoreet mielipidemittaukset. Oikeiston suosio sen sijaan laskee.

Dagens Näringsliv -lehden julkaiseman mittauksen mukaan työväenpuoluetta äänestäisi nyt 39,1 prosenttia norjalaisista. Se on peräti 10,8 prosenttiyksikköä enemmän kuin heinäkuisessa gallupissa. Lukema on suurin kahteentoista vuoteen.

Oikeiston Höyre-puolueen kannatus laski 5,7 prosenttiyksiköllä 22,2:een ja edistyspuolueen 5,1 prosenttiyksikköä 17,5:een.

Uutistoimisto ANB:n mittauksessa työväenpuolueen kannatukseksi tuli 38,5 prosenttiyksikköä, jossa nousua edelliseen tutkimukseen on seitsemän prosenttiyksikköä. Höyren kannatus oli 22,5 prosenttia (-2,6) ja edistyspuolueen 16,9 (-3,0).

Vaaliasiantuntijoiden mukaan työväenpuolueen nousussa voi olla osin kyse heinäkuun terrori-iskujen tuomasta sympatiasta, mutta kyse ei niinkään ole kannattajien siirtymisestä puolueiden välillä kuin siitä, että työväenpuolueen nukkuvat kannattajat ovat taas heränneet sen tueksi.

Norjassa pidetään kuntavaalit ensi kuussa.

(MTV3 – STT – NTB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.