Mainos

FT: Patten ehdokas komission johtoon

Brittikomissaari Chris Patten saattaa myös olla kiinnostunut EU:n komission puheenjohtajan paikasta, kirjoitti sanomalehti Financial Times tänään.

Lehden mukaan EU:n ulkosuhteista vastaava Chris Patten on sanonut kollegoilleen, että hänet voidaan ylipuhua komission johtoon, jos EU-huippukokous niin päättää kesäkuun puolivälissä.

Financial Timesin mukaan Pattenin ehdokkuudesta saatetaan keskustella tänään epävirallisesti Dublinissa, minne EU-maiden johtajat ovat kokoontuneet juhlimaan unionin laajentumista.

Brittiläisen yleisradioyhtiö BBC:n haastattelema Chris Patten sanoi itse tänään, ettei kukaan ole tähän mennessä kysynyt häntä tehtävään.

- Ja jos joku kysyisi, siihen kyllä tarvittaisiin melkoinen määrä suostuttelua. Olisi tietenkin aika ylimielistä väittää, että en missään olosuhteissa harkitsisi puheenjohtajuutta, mutta toistan: aika paljon ylipuhumista se vaatisi, hän sanoi.

EU:n puheenjohtajuutta hoitava Irlannin pääministeri Bertie Ahern kommentoi Pattenin valintaa sanomalla, että joitain ehdokasnimiä on ollut liikkeellä.

- Minun tehtävänäni on nyt 5-6 seuraavan viikon aikana puhua kollegoideni kanssa ja kuulla heidän näkemyksiään. Uskon, että löydämme ehdokkaiden joukosta hyvän puheenjohtajan, Ahern totesi tiedotustilaisuudessa Dublinin linnassa.

Ranskan entisen presidentin ja EU-konventin johtajan Vale'ry Giscard d'Estaingin uskotaan kannattavan brittikomissaarin valintaa komission johtoon. Patten saattaisi kelvata ranskalaisille, sillä hän on vastustanut Irakin sotaa ja puhuu lisäksi sujuvaa ranskaa.

Patten hoitaa nyt komissaarin työn ohella luottamustehtävänä Oxfordin yliopiston kanslerin virkaa. Ehdokkaana komission puheenjohtajaksi ja Romano Prodin seuraajaksi on myös muun muassa Paavo Lipponen.

(MTv3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.