Fryckman toivoo verosovun syntyvän julkisuudesta huolimatta

Liikemies Peter Fryckman on tyytyväinen verohallinnon aikeeseen lopettaa hänen yhtiöidensä velkojen karhuaminen.

- Kyllä minä toivon, ettei tämä julkisuus vaikuta asiaan ja että ne konkurssit todella lopetetaan nyt.

Fryckman myöntää kokevansa, että sopimalla asian verottaja tunnustaa toimineensa väärin. Hän kuvaa viranomaisten toimintaa vuosien varrella "järkyttäväksi". Hän on myös toistuvasti syyttänyt konkurssiyhtiöiden pesänhoitajia konkurssien pitkittämisestä.

Fryckman ei ihmettele, että peräti Verohallinnon pääjohtaja Mirjami Laitinen on osallistunut hänen asiansa hoitamiseen.

- Tarkastin asian hetki sitten verottajalta. Minulle kerrottiin, ettei se ole mitenkään kummallista, että ylin johto tekee töitään. Heille tämä asia nimenomaan kuuluu.

Laitinen on osallistunut poikkeuksellisella tavalla Fryckmanin asioiden hoitamiseen. Hän on muun muassa tavannut liikemiehen avustajan ja lähettänyt myös sähköpostia Fryckmanille itselleen. Tavallisesti pääjohtaja ei osallistu yksittäisten velallisten asioiden hoitamiseen.

Kassakaapista löytyi sopimuspapereita

Fryckman on saanut viime aikoina tukea muun muassa emeritusprofessori Edward Anderssonilta ja eläkkeellä olevalta verotarkastaja Tenho Tikkaselta. He ovat julkisuudessa arvostelleet viranomaisia Fryckmanin kohtelusta.

Heidän mukaansa edesmenneen KOP:n pankinjohtajan jäämistöstä löytyneet Kouri-kauppojen asiakirjat tuovat uutta tietoa tehdyistä sopimuksista ja todistavat, että liikemiestä on kohdeltu verotuksessa väärin.

Katso Salla Vuorikosken juttu (Kymmenen uutiset 31.8.2009)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat