Frölundan suomalaishyökkääjä odottaa CHL-finaalista juhlapäivää, vaikka ottelun ajankohta tuntuu erikoiselta – ”Siihen pitää henkisesti valmistautua”

8:25
Urheiluextrassa ennakoidaan tiistain CHL-finaalia.

Tshekkiläinen Mountfield ja ruotsalainen Frölunda kohtaavat jääkiekon   CHL-finaalissa tiistaina. Ottelun ainoa suomalaispelaaja on Frölundan hyökkääjä Joel Mustonen.

Ottelu pelataan Hradec Kraloven kaupungissa Mountfieldin kotihallissa, joka vetää lähes 7 000 katsojaa. Toista kokonaista kauttaan Frölundassa pelaava Mustonen odottaa ottelusta varsinaista juhlapäivää.

– Varmaan tulee olemaan paljon porukkaa ja hyvä meininki, Mustonen arvioi.

– Vähän jännittää tietysti. On erikoista pelata finaali kesken kautta ennen kuin pudotuspelit ovat edes alkaneet kotimaan liigassa. Siihen pitää vähän henkisesti valmistautua ennen kuin se tapahtuu. Tämä on iso peli ja mahdollisuus voittaa kultamitali. Niitä mahdollisuuksia ei ihan hirveästi tule.

Frölundassa CHL-menestystä on pidetty kilpailun alusta saakka erittäin isossa arvossa. Joukkue on voittanut turnauksen kolmesti.

– Frölunda on panostanut kovasti CHL:ään alusta asti. Siihen on ollut iso fokus aina kauden aikana. 

Mustonen on kärsinyt finaalin alla pienestä flunssasta. Hän oli poissa kokoonpanosta kahdesta ottelusta, mutta pelasi taas torstaina ja lauantaina, kun Frölunda ensin hävisi Djurgårdenille ja voitti sitten Leksandin.

– Viimeisen kuukauden aikana melkein puolet joukkueesta on ollut jossain kohtaa pois. CHL on niin tärkeä juttu meille, että emme ota yhtään riskiä. Jos ei ole 100-prosenttisessa kunnossa, parempi ottaa yksi ekstrapäivä kotona.

Joukkueet tuntevat toisensa

CHL-kauden yllättäjä Mountfield ja kestomenestyjä ja hallitseva mestari Frölunda ovat kohdanneet kahdesti kuluvan kauden CHL-otteluissa. Alkulohkovaiheessa molemmat voittivat toisensa vieraskentällä. Joukkueet tuntevat siis toistensa metkut. Videoita on silti katsottu ahkerasti finaalin alla.

– Se on tietysti hyvä, että olemme pelanneet heitä vastaan, eikä ole uusi paikka. Pari päivää on heitä skoutattu videolta. Meidän pitäisi olla hyvin valmistautuneita siihen.

Mustosen mukaan Frölundan pukukopissa vallitsee tällä hetkellä hyvä tunnelma. Joukkue on päässyt yli tammikuun alun tappioputkestaan Ruotsin SHL:ssä ja on napsinut viime otteluistaan voittoja hyvällä prosentilla.

– Onneksi on pari hyvää viikkoa alla. Joukkueessa on hyvä itseluottamus. Meillä on positiivinen pukukoppi tällä hetkellä.

Mustonen ei osaa antaa selkeää selitystä sille, miksi pelit sakkasivat tammikuun alussa. Toisaalta samaan heikomman jakson aikana joukkue onnistui kaatamaan Luulajan CHL:n välieräsarjassa.

– Kun negatiivinen trendi lähtee käyntiin, on sitä vaikea pysäyttää. Onneksi siinä oli hyviä CHL-pelejä. Olemme onnistuneet tärkeisiin peleihin löytämään sen, mitä olemme etsineet. Jotenkin on aina ollut tapana löytää parhaat pelit, kun niitä tarvitaan.

C More lähettää Mountfieldin ja Frölundan välisen finaliottelun suorana tiistaina 4. helmikuuta klo 19.40 alkaen (studio jo klo 19). 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja