Frölundan suomalaishyökkään värikäs kausi – pitkältä sairauslomalta CHL-finaaliin: "Mestaruus olisi kova juttu"

Frölunda Indiansin suomalaishyökkääjä Joel Mustosen kausi on ollut tunteiden vuoristorataa. Hän oli pari kuukautta sivussa pahan loukkaantumisen takia, mutta nyt Mustosella on mahdollisuus voittaa CHL-mestaruus ruotsalaisseuran paidassa. 

Mustonen teki maalin molemmissa välieräotteluissa tshekkiläistä HC Pilseniä vastaan. Frölunda voitti yhteismaalein 9–4 ja eteni finaaliin. 

Mustonen iski toisessa välieräpelissä Frölundan kolmannen maalin. 

– Antaa se itseluottamusta tehdä maalejakin. Ei niitä alkukaudesta paljon tullut, Mustonen kertoi MTV Urheilulle ottelun jälkeen. 

Mustosen mielestä toinen välieräpeli oli hivenen heikompi Frölundalta kuin ensimmäinen. 

– Meidän jengistä näkee kuitenkin, että siellä on paljon mestaruuksia takana. Olemme pelanneet vahvat pleijarit CHL:ssä. Meitä vastaan on vaikea pelata. 

Pari kuukautta sivussa

Mustonen, 26, on löytänyt paikkansa Frölundan nelosketjusta melko rikkovassa roolissa. Hän on tehnyt SHL:ssä 18 ottelussa tehot 2+4=6. 

– Ketjuja peluutetaan kuitenkin aika tasaisesti. Alkukaudesta pelasin vähän ylivoimaa, mutta viime aikoina olen pelannut lähinnä alivoimalla. 

Mustonen joutui olemaan alkukaudella sivussa pari kuukautta pahan tärskyn takia. Hän kertoo, ettei vieläkään ole selvinnyt kunnolla, oliko kyse niskavammasta vai aivotärähdyksestä. Hän sai samantyyppisen vamman viime vuoden pudotuspeleissä. 

– Onneksi pääsin aika hyvin treenaamaan. Fyysisesti olin kunnossa, mutta tatsin löytyminen vie aina aikaa. 

Vastustaja selviää keskiviikkona

Frölundan vastustaja finaaleihin selviää keskiviikkona, kun Red Bull München ja Red Bull Salzburg pelaavat Salzburgissa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Münchenissä päättyi maalittomaan tasapeliin, joten finaalipaikka on yhdestä poikki. 

– Täytyy myöntää, etten tiedä niistä joukkueista paljon. Täytyy katsoa heidän peliään, Mustonen suunnitteli. 

Champions Hockey Leaguen finaali pelataan 5. helmikuuta. 

Frölunda on eurokiekon yksi jättiläisistä, mistä kertoo sekin, että joukkue on jo neljättä kertaa CHL:n finaalissa. 

– Mestaruus olisi henkilökohtaisesti kova juttu, koska en ole kuitenkin voittanut mitään isoa koskaan. 

Lue myös:

    Uusimmat