Luulajan kiekkojuna puksuttaa vahvasti eteenpäin, suomalaistähdellä selkeä näkemys huippuvireen syistä – "Se on ollut meidän vahvuus"

Suomalaishyökkääjä Juhani Tyrväisen edustama Luulaja jatkoi vahvaa virettään, kun se kaatoi tiistaina Frölundan 3-2-lukeminCHL:n ensimmäisessä välieräottelussa. Tyrväinen nauttii pudotuspelifiiliksestä täysin siemauksin.

Luulaja avasi ottelun maalihanat avauserässä kahdella osumalla, vaikka isäntäjoukkue Frölunda hallitsikin ottelutapahtumia jäällä. Toisessa erässä tilanne kääntyi päälaelleen ja Frölunda rynnisti tasoihin. Luulaja käänsi ottelun nimiinsä kuitenkin päätöserässä.

– Oli aika erikoinen peli. Olimme ensimmäisen erän vähän jaloissa, mutta teimme silti kaksi maalia. Frölundalla oli kyllä paikat tehdä muutama maali, mutta (Joel) Lassinantti oli tosi hyvä maalissa. Toinen erä kääntyi sitten toisin päin. Viimeinen erä oli tasainen, mutta kyllä meidän juna puksuttaa tällä hetkellä, Tyrväinen myhäilee MTV Urheilulle puhelimitse.

Luulajan juna puksuttaa Tyrväisen sanoin tukevasti raiteillaan. Ruotsalaisjoukkueen peli on kulkenut erinomaisesti läpi kauden niin CHL:ssä kuin SHL:ssäkin. Resepti vahvan vireen taustalla on tasainen suorittaminen.

– Meillä on tosi tasainen nippu. Kaikki neljä ketjua pelaavat joukkueelle. Ei tule sellaisia notkahduksia ja pelaamme hyvin samanlaista peliä ihan sama, kuka on vastassa. Vahvaa peliä illasta toiseen, eikä taso heittele. Se on ollut meidän vahvuus alkukauden aikana, Tyrväinen listaa joukkueen vahvuuksia.

CHL:n välierät tuovat Tyrväiselle mukavaa lisämaustetta SHL:n runkosarjan keskelle. Suomalaishyökkääjä nauttiikin täysillä käynnissä olevasta mestaruusjahdista, vaikka välierävastustaja tuleekin Euroopan muiden huippumaiden sijaan myös Ruotsista.

– Olisi tietenkin hienoa pelata sveitsiläisiä tai joitakin muunmaalaisia vastaan. Totta kai alkusarjassa pääsi, mutta nyt on neljä parasta jäljellä. Aika vahva osoitus Ruotsin jääkiekosta, millä tasolla homma on tällä hetkellä, Tyrväinen sanoo.

– Siinä on pieni lisäkipinä, kun pelataan Euroopan parhaasta seurasta. Haluamme voittaa, eikä mitään anneta ilmaiseksi, Tyrväinen jatkaa.

CHL:n välierät jatkuvat jälleen ensi viikon tiistaina, kun on Luulajan vuoro isännöidä Frölundaa. Ratkaisevassa ottelussa ei kuitenkaan saa liikaa miettiä avausottelun tulosta tai muuten tulee noutaja.

– Meidän pitää jatkaa pelaamista. Emme voi miettiä, että olemme johdossa. Sitten tulee nuha nopeasti, jos rupeamme vain peruuttamaan ja puolustamaan. Meidän pitää pelata ihan normaalia peliä. Suorittaa niin kuin ollaan tähänkin asti tehty ja luottaa siihen, että se tuo meille voiton, Tyrväinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat