Petri Matikaisen luotsaama seura hakee jymypaukkua CHL:ssä – lähtökohdat ovat karut: "Yhdeksän loukkaantuneena, osa koronassa"

Petri Matikainen viihtyy Itävallassa –"Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan" 9:51
Petri Matikainen viihtyy Itävallassa – "Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan"

Jääkiekon Mestarien liigassa eli CHL:ssä pelataan tällä viikolla ensimmäisen pudotuspelikierroksen ratkaisevat toiset osaottelut. Suomalaisluotsin Petri Matikaisen edustama Klagenfurt on kiinni jymypaukussa. Itävaltalaisseuran lähtökohdat ovat kuitenkin karut.

Itävallan sarjan viime kauden mestari Klagenfurt kohtaa CHL:n pudotuspeleissä ruotsalaisseuran Leksandin. Ensimmäisessä osaottelussa Matikaisen joukot olivat liekeissä. Se kaatoi nimekkään Leksandin ryhmän peräti lukemin 4–0.

– Valmistauduimme siihen otteluun todella hyvin ja pystyimme pelaamaan yhden kauden parhaan pelimme. Tempo oli aivan järkyttävän kova, mutta onnistuimme maalinteossa – vähän onnekkaasti välillä, mutta kuitenkin. Olimme hyvin tehokkaita, Matikainen kertaa avausosaa MTV Urheilulle.

– Nyt on sitten toinen osa. Maa meni lukkoon, osa pelaajista on koronassa ja yhdeksän loukkaantuneena, Matikainen kertoo hurjista lähtökohdista.

Itävallan erittäin tiukkojen koronarajoitusten myötä Klagenfurtin pitää matkustaa pelipäivänä Ruotsiin. Itävallan koronatilanne on yksi Euroopan heikoimmista tällä hetkellä.

– Onneksi pääsemme lentämään ja saamme pelata tuon pelin. Olisi ollut aika hirvittävää, jos olisimme joutuneet antamaan luovutusvoiton ja Leksand olisi painellut siitä automaattisesti jatkoon.

– Yksityiskoneella mennään, pelataan peli ja lennetään heti takaisin kotiin, Matikainen sanoo erikoisjärjestelyistä.

CHL:n pudotuspeleissä käytössä on kahden ottelun yhteismaalitulos. Mikäli joukkueet ovat tasoissa toisen osaottelun jälkeen, edetään jatkoajalle.

Miltä yleisesti haastava tilanne näyttäytyy valmentajan silmiin?

– Onhan tuossa oma stressinsä, kun äijää on tippunut koko ajan. On loukkaantumisia ja on koronaa. Välillä on vähän hirvittänyt kyllä. Onneksi meillä on farmijoukkue, mistä saadaan muutamia pelaajia paikkaamaan. He ovat olleet meillä harjoituksissa mukana ja tietävät meidän toimintatapamme, Matikainen kertoo.

Matikaisen mukaan Klagenfurt ei aio mitenkään piiloutua vaikean tilanteen taakse.

– Mitä harmittelu auttaa? Se on vain negatiivinen juttu. Mulla on ollut aina semmoinen tapa, että ”aivan sama”. Ei noiden juttujen taakse tulla menemään. Annamme kaikkemme. Emme lähde peruuttelemaan! Matikainen linjaa.

– Yritetään pelata erittäin kova ja vahva peli. Altavastaajaporukalla mennään ja tiedämme sen, että edessä on vaativa ilta. Tempo on ihan valtava. Olemme pyrkineet valmistautumaan siihen, Matikainen jatkaa.

Leksandin ja Klagenfurtin toinen osaottelu pelataan tiistaina Suomen aikaan kello 20.

Lue myös:

    Uusimmat