Frederikin kohukirjassa erikoinen kertomus kohtaamisesta Aino-Kaisa Pekosen kanssa – poistetaan ministerin vaatimuksesta: "Minua käsitellyt kohta oli kokonaan virheellinen"

14:03
Näin Frederik kertoo kohuteoksestaan Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

Frederikin elämäkertateoksessa esitetty väite sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosesta poistetaan kirjan toisesta painoksesta. 

Muusikko Frederikin eli Ilkka Sysimetsän elämästä julkaistiin kuluvalla viikolla elämäkertakirja Harva meistä on Frederik (Otava), jossa on kerrottu värikkäästi miehen edesottamuksista vuosikausien saatossa. Kirjassa Frederik on tehnyt runsaasti häpeilemättömiä paljastuksia niin itsestään kuin useista muista, nimeltä mainituista tunnetuista suomalaisista henkilöistä. 

Kirjan julkaisupäivänä keskiviikkona 28. lokakuuta Frederik vieraili haastateltavana Viiden jälkeen -ohjelmassa, jossa hän kertoi "halunneensa sohaista muurahaispesää" kirjallaan. Sohaisu oli ilmeisen onnistunut, sillä mies kertoi saaneensa julkaisupäivänä yhteydenoton eräältä ministeriltä. 

– Tuossa kerrotaan siitä ministeristä ja sitten tämä ministeri on nostanut siitä juttua, ja siitä tullaan kuulemaan tässä perästä päin, kun mä pääsen kotiin tänään ja hakemaan todistuskappaleita tästä asiasta sitten. Mutta jopa ministerit ovat älähtäneet, eli aikamoisen teoksen mä olen saanut aikaiseksi. 

Kyseinen ministeri, jonka Frederik teoksellaan suututti, on sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen. Teoksessaan Frederik kertoo värikkäästi vuosien takaisesta kohtaamisestaan Pekosen kanssa eräillä festivaaleilla. Kirjan mukaan kaksikon oletetun tapaamisen aikaan Pekonen olisi ollut ensimmäisen kauden kansanedustaja. Pekonen on kommentoinut asiaa Twitterissä, todeten kirjassa esitettyjen väitteiden olevan valheellisia. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Otavan julkaisemassa kirjassa minua käsitellyt kohta oli kokonaan virheellinen. En ole tavannut kirjan kirjoittajaa tai ollut paikalla kirjan mainitsemilla festivaaleilla. Otava poistaa kohdan kirjan toisesta painoksesta. Pidän tapausta valitettavana, Pekonen kommentoi asiaa Twitterissä. 

Kirjan kustantajana toiminut Otava on vahvistanut sosiaalisessa mediassa poistavansa Pekoseen liittyvän kohdan kirjan toisesta painoksesta. Frederik itse on todennut, että elämäkerta todennäköisesti saa hänen "loputkin ystävänsä kaikkoamaan".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja